banner

Uğur Mumcu'yu anıyoruz




Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 20. yıldönümünde anılıyor.

24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Uğur Mumcu hayatını kaybetmişti.

Yargıtay'dan iki kez dönen dosyada Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi savcısı Salim Demirci, her ne kadar "örgüt içindeki konum ve faaliyetleriyle uyumlu şekilde bilgi verilmediği" gerekçesiyle sanıkların Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmalarına karşı çıktıysa da şu anda ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Ferhan Özmen tutuklu.

1975'te Cumhuriyet'e yazmaya başlayan Mumcu 1991'e kadar bunu sürdürdü; 20'den fazla kitabı yayınlandı. 1991-1992'de Milliyet'te yazdı, Cumhuriyet'te yönetim değişince yeniden gazeteye döndü. Yeni Ortam ve ANKA'da da çalışmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.