banner

ÖSYM’den YGS’ye başvuruda ‘ek süre’ açıklaması




ÖSYM, basında çıkan 'kar nedeniyle YGS’ye başvuru yapamayanlara ek süre' verileceğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını, YGS başvurularının tamamlandığını ve başvuru süresinin uzatılmasının söz konusu olmadığını belirtti

ÖSYM’den yapılab açıklama şöyle;

Bugün  “MAHSUR KALDIK KURTAR ALİ HOCA” manşetiyle Akşam gazetesinde yayımlanan haber üzerine bu basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

2013 – ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari illerimizde yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığı bilgisi Merkezimize başvurular devam ederken ulaşmıştır. Her iki ilimizin İl Milli Eğitim Müdürleri ile Merkezimiz irtibata geçmiş ve ulaşımın olmadığı merkezlerde öğrenim gören öğrencilerin bilgileri 14 Ocak 2013 tarihinde edinilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürleri tarafından kurumumuza bilgileri ulaştırılan bu adayların kayıtları sisteme işlenmiş; fotoğraf ve diğer bilgilerini Merkezimize göndermeleri, ulaşım olanaklı hale geldikten sonrasına ertelenmiştir. Her iki il içinde ek süre verilmesi veya başvuru süresinin uzatılması söz konusu değildir.

2013-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (2013-ÖSYS) başvurular 02 Ocak 2012 tarihinde başlamış ve 15 Ocak 2013 tarihinde sonlandırılmıştır. Başvuruların zamanında yapılmasına yönelik olarak birçok kez ÖSYM web sayfasından ve diğer iletişim araçlarından sürenin uzatılmayacağına yönelik uyarılarda bulunulmuştur. Bu kapsamda 2013 ÖSYS’ye 1.923.033 aday başvurusunu tamamlamıştır. Merkezimizce 24 Mart 2013 günü yapılacak olan 2013-YGS’ye ilişkin hazırlıklar başlatılmış ve belirli bir işlem-zaman çizelgesi kapsamında yürütülmektedir. Sürecin aksamadan ve güven içinde yürütülebilmesi için hiç bir adaya yada bir grup adaya 2013-ÖSYS başvurularında süre uzatımı söz konusu değildir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.