banner

Galatasaray Üniversitesi göz göre göre yanmış!




İstanbul İtfaiye Başkanlığı'nın bir yıl önce hazırladığı bir raporla muhtemel bir yangına karşı Galatasaray Üniversitesi'ni uyardığı ortaya çıktı

Habertürk TV'nin haberine göre, Bir yıl önce hazırlanan 30 sayfalık raporda muhtemel yangın ile ilgili riskler, üç gün önce gerçek oldu. 15 Ocak 2012 tarihinde hazırlanan ve bir tutanakla üniversite yönetimine teslim edilen raporda çarpıcı tespitler bulunuyor... Raporda 'muhtemel bir yangına karşı tedbirleri alın' deniliyor. 20 kişilik bir ekibinin yaklaşık bir haftalık incelemesinden sonra hazırlanan raporda tarihi binanın elektrik tesisatının ve kablolarının tehlike arz edebileceği yazılı.

Özellikle kabloların durumuna dikkat çekilen raporda elektrik kablolarının yangına karşı dayanaksız olduğu, bu kabloların ya yanmaz kablolarla değiştirilmesi ya da çelik borular içerisinden geçmesi gerektiği belirtiliyor.

Yine elektrik kablolarında gangının, bir bölgeden diğer yangın bölgesine geçişini önleyecek yastık, panel ve harç gibi koruyucuların bulunmadığı ifade ediliyor.

Raporda yangın söndürme sistemleri ile ilgili de hayati uyarılarda bulunuyor. Üniversitede otomatik sprintler sisteminin bulunmadığı bunun da olası bir yangında büyük hasarlara yol açabileceği hatırlatılıyor.

Yangınları söndürmek ve gelişen yangınları itfaiye gelinceye kadar sınırlamak amacıyla kurulan ve su püskürtmesi yapan otomatik sistemlerin bulunmadığının altı çiziliyor. Yine üniversitede gazlı söndürme sistemiyle yangın pompalarının da bulunmadığı ifade ediliyor. (Habertürk TV)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.