banner

Ömer Dinçer'den son veda konuşması




Ömer Dinçer, ''Göreve başlarken nasıl bir gurur olmuşsa görevi devrederken de aynı gururu taşıdığımı ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı devir teslim töreninde görevini devreden Ömer Dinçer, Nabi Avcı'yı yeni görevinden dolayı kutladı ve başarı diledi. Avcı'nın uzun yıllardır dostu ve arkadaşı olduğunu belirten Dinçer, görevi Avcı'ya devretmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Dinçer, ''Göreve başlarken nasıl bir gurur olmuşsa görevi devrederken de aynı gururu taşıdığımı ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

Kendisine güvenerek, Milli Eğitim Bakanlığı gibi önemli sorumlulukları vermediği için Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra mesai arkadaşlarına da teşekkür eden Dinçer, şunları kaydetti:

''4+4+4 sisteminin yerleştirilmesi konusunda inanılmaz bir çaba sarf ettiler. Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı hakkındaki bütün yargıları alt üst edecek bir çabayla ve başarıyla işlerini yerine getirdiler. İl teşkilatlarındaki yöneticilerimize ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yaptığımız her şey bir anlam üzerineydi. Biz Milli Eğitim Bakanlığı'nda 1940'lı, 1950'li yıllardan bugüne gelmiş ve artık tüm dünyanın terk ettiği bir yönetim zihniyetini, bir eğitim yaklaşım tarzını değiştirmeye çalıştık. Daha demokratik, daha esnek bir eğitim sistemi kurgulamaya çalıştık. Çocuklarımızın farklılığı üzerine, toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaç ve beklentileri üzerine bir yapı için çalıştık, çabaladık. Tüm bunları da yaparken esas odağında çocuklarımızın daha iyi eğitim alması gerekliliği. Eğer çocukların daha iyi eğitim alması için gerekirse öğretmenler üzerinde, gerekirse yöneticiler üzerinde fedakarlıklar yapmak gerekiyorsa, o fedakarlıkları çekinmeden yapmak için çaba sarf ettik. Tabii bunlar mevcut statükonun değişimiyle alakalı konular her zaman risklidir. Bunun üzerinden rahatsızlık duyan arkadaşlar olmuş olabilir ama esas gözetmemiz gerekenin çocuklarımızın küresel düzeyde başarılı olabilecekleri bir eğitim almalarıydı ve yine esas olanın eğitimin niteliğinin geliştirilmesiydi.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.