banner

Yabancı turistler en çok buraları sevdi!




Türkiye'de geçen yıl yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekanlar, Ayasofya ve Topkapı Sarayı müzeleri ile Efes Ören Yeri oldu.

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Ayasofya Müzesi'ni toplam 3 milyon 345 bin 347 kişi, Topkapı Sarayı Müzesi'ni 3 milyon 334 bin 925 kişi, Efes Ören Yeri'ni ise 1 milyon 888 bin 173 kişi ziyaret etti.

Geçen yıl Türkiye'deki müze ve ören yerlerini toplamda 28 milyon 781 bin 308 turist gezerken, ziyaretlerden 280 milyon 206 bin 955 lira gelir elde edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.