banner

Bu sistem sayesinde yıkılmadı




Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyonunu yapan müteahhit yangında binanın neden yıkılmadığını anlattı.

İstanbul'da alevlere teslim olan Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon işini yapan 73 yaşındaki müteahhit Muhittin Erdoğan, "Bina benim bulduğum teknik sayesinde ayakta" dedi. İstanbul'da şimdiye kadar 30'un üzerinde okul inşa eden Erdoğan şöyle konuştu: "O zaman binanın ahşap olan katları arasına tarihi dokuyu bozmadan beton döktük. Önce zemin üzerindeki tahtaları kaldırdık. Yaklaşık 60 santimetre boşluk vardı. Alttaki tahtalara baskı olmasın diye belli bir sistemle demir döşedik. Daha sonra beton döktük. Bu sayede iki kat şu an duruyor. Sadece beton yapmadığımız çatı katı çöktü. Aynı şekilde yanan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında ise sadece dört duvar kaldı. Başta Dolmabahçe Sarayı olmak üzere diğer tarihi binalar tehlikede. Bu yöntem o binalara da uygulanmalı."(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.