banner

Bakan Nabi Avcı’ya ilk soru önergesi




Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle CHP tarafından ilk soru önergesi TBMM Başkanlığı’na verildi.

Trabzon Milletvekili Canalioğlu, KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu’nda kapatılan bölümleri Meclis gündemine taşıdı.

Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Trabzon Milletvekili Canalioğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulunda bulunan “Bilgisayar, Makine, İşletme, Elektrik” bölümlerinin; Üniversite Senatosunun almış olduğu karar neticesinde kapatılmasını konu edindiği önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulunda bulunan “Bilgisayar, Makine, İşletme, Elektrik” bölümlerinin; Üniversite Senatosunun almış olduğu karar neticesinde kapatılmasına karar verilmiştir.

Bu karar; Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulunda eğitimlerine devam eden öğrencilerimizde, öğrencilerimizin velilerinde ve Beşikdüzü İlçesinde yaşayan vatandaşlarımızda büyük bir üzüntüye neden olmuştur.

Ayrıca; Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu faal 10 bölümü, 2300 öğrencisi, eğitim kadrosu ve fiziki şartları ile fakülte olmayı hak etmekte iken Karadeniz Teknik Üniversitesi Senatosunun almış olduğu bu karar kamuoyunda şaşkınlığa neden olmuştur.

Bu bilgiler çerçevesinde ;

1-      KTÜ Senatosunun “teknik bölümleri kapatma” kararı almasının nedenleri nelerdir ?

2-      K.T.Ü.Senatosunun almış olduğu bu “teknik bölümleri kapatma” kararını doğru buluyor musunuz ?

3-      Bakanlığınız; KTÜ Senatosunun almış olduğu bu kararı destekleyecek mi ?”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.