banner

9 ilde okullar tatil edildi




Son yılların en soğuk kışını yaşayan Türkiye'de yoğun kar yağışı eğitimi de engelliyor. Valilikler, önlem için okulları tatil etti.

BARTIN

Bartın'da kar yağışı nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının devam etmesi ve meteoroloji tahmin raporlarında buzlanma tehlikesinin öngörülmesi nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün de ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde eğitime dün ara verildiği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da kar yağışının sürmesi ve köy yollarının büyük kısmının kapalı olması nedeniyle eğitime bugün de ara verildiği bildirildi.

BURSA

Kuvvetli kar yağışı nedeniyle dün eğitime ara verilen Bursa'nın İnegöl ilçesinde de okullar bugün de tatil edildi.

ORDU

Ordu'da kar yağışı eğitimin aksamasına neden oldu.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Çaybaşı, Kumru, İkizce ilçeleri ile Ünye ve Akkuş ilçelerinin belde ve köylerinde ve İkizce ilçesinin belde ve köylerinde Cuma günü eğitime ara verildiğini aktardı.

AMASYA

Amasya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken kentte bazı ilçelerde eğitime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Göynücek ilçesinde Cuma günü eğitime ara verildiği ifade edildi.

ÇORUM

Çorum'da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime ara verildiği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının etkili olduğu kent merkezi ve ilçelerde yaşanan olumsuzlukların devam ettiğini belirtti.

Yağışın etkili olduğu il merkezinin yanı sıra Osmancık ve Sungurlu dışındaki ilçelerin tamamında, Sungurlu ve Osmancık ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapan köylerde bugün eğitime ara verildiğini öğrenildi.

SAMSUN

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Salıpazarı ve Ladik ilçeleriyle Canik ve Tekkeköy ilçelerine bağlı köylerde, Havza, Kavak, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinde de bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

SİVAS

Sivas'ın Koyulhisar, Suşehri ve Hafik ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi.

Koyulhisar, Suşehri ve Hafik'te, kar yağışı nedeniyle bugün de eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Şarkışla ilçesinde ise köy okullarında eğitime 1 gün ara verildiği, taşımalı eğitimin de yapılmayacağı kaydedildi.

Sivas il merkezi, beldeler ve köylerinde eğitime 2 gün ara verilmişti. Sivas Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda, kentte bugün de okullarda eğitim yapılmayacak.

Ulaş, Şarkışla, Suşehri, Akıncılar, Hafik ve Koyulhisar ilçelerinde de sadece dün eğitime ara verilmişti.

MARDİN

Mardin'in Midyat ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Etkili kar yağışı sebebiyle Midyat'ta bağlı 6 belde ve 54 köy yolunun büyük bir bölümü ulaşıma kapandı. İlçede hava muhalefeti nedeni ile okullar cuma günü tatil edildi.

Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, kar yağışı yüzünden kapanan köy yollarını açmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Akkaya, "Bu akşam itibariyle yol açma çalışmalarımız aralıksız sürüyor. 2 greyder ve iş makineleri ile Midyat, Nusaybin, Dargeçit, İdil ve Ömerli yollarını açma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şimdi de Hanlar -Yeşilöz köyleri arasında 4 kişinin bulunduğu araç yolda mahsur kaldı. Araçlarımızı o yöne yönlendirdik. Amacımız kapanan köy yollarını ulaşıma açmaktır" dedi.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu ise, "Belediyeye bağlı temizlik ve karla mücadele ekipleri, 1 greyder ile değişik mahallelerde ara ve ana arterleri kardan temizlik çalışmalarına başladı. 20 kişilik ekip ile kar temizleme çalışmalarını sürdürüyoruz" diye konuştu.

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, "Midyat ilçemizde etkisini gösteren şiddetli kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeni ile Midyat ilçe merkezi, belde ve köylerde bulunan tüm okullarımız Cuma günü tatil edildi" dedi.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.