banner

Bakan’ın bu açıklaması gündeme damga vurdu




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Teknik Üniversitesi’nin İzmir Balosu’nda Boğaziçi Üniversitesi ile İTÜ hakkında söylediği sözler sosyal medyada günün konusu oldu.

Üniversite sınavına girip çıktıktan sonra tercihler konusunda arada kaldığını belirten Yıldırım, “Ya Boğaziçi Üniversitesi’ne ya da İstanbul Teknik Üniversitesi’ne girecektim. Önce Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret ettim. Bir baktım farklı bir dünya. Değişik binalar, surlarla çevrilmiş alan. Sonra bahçesinde gençler kızlı, erkekli oturuyor. Ben çok şaşırdım. Burada yoldan çıkarım dedim. Ondan sonra teknik üniversiteyi seçtim” diye konuşmuştu.

Yıldırım’ın bu sözleri sosyal medyada başta Boğaziçi Üniversitesi ve mezunları olmak üzere tepkilere neden oldu.

İşte  Twitter’da yazılan o yorumlardan bazıları:

deniz aksoy ‏@_deniz_aksoy_

Binali Yıldırım Boğaziçi Üniversitesi hakkında yaptığı yorumla İdris Naim Şahin’in yokluğunu bize hissettirmemeye çalışıyor olmalı..

İrem Sezer ‏@irmszr

ahahgajshgd Binali Yıldırım’ın kafası çok güzel, boğaziçi için acı bir kayıp olmuş.

Müge. ‏@inmyfoolosophy

Binali Yıldırım, Boğaziçi’ne gelseydim yoldan çıkardım demiş ama üniversiteden mezun olmadan evlenip iki çocuk yapan babam değil heralde.

Ben de nasil yoldan ciktim diyordum  ) (E. S.)

Kızlı erkekli mi oturuyorlarmış,tüü töbe de Binali,ders notu da paylaşıyordur bu yoldan çıkmışlar. (C.M.)

“Kızlı erkekli arka arkaya tivitler atılıyor. Yoldan çıkmamak için Twitter’a girmiyorum.” – Binali Yıldırım (G.V.)

Binali Bey bahçesinde kız erkek bir arada oturuyor diye Boğaziçi’nde okumamış.Umarım o bahçeden bir duble yol geçirmez. (E.)

Binali Yıldırım, kız-erkek yanyana oturuluyo diye Boğaziçi yerine İTÜ’ye girmiş ama 2. yıl evlenmiş.. demek ki oturmasınlar sevişsinlermiş!. (M.Ç.)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.