banner

İTÜ’nün desteğiyle yapılan uydu Mayıs’ta uzay yolcusu




Türksat'ın sahipliği ve İTÜ'nün desteğiyle yapılan Türkiye'nin ilk yerli mini haberleşme uydusu, Mayıs ayında uzaya fırlatılacak.

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Türksat'ın sahipliği ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) desteğiyle yapılan ilk yerli mini haberleşme test uydusunun, Mayıs ayında uzaya fırlatılacağını bildirdi.

Dalbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Kasım 2010 tarihinde İTÜ ile Türksat arasında uydu için protokol imzalandığını anımsatarak, yaklaşık 4 kilogram ağırlığındaki prototip haberleşme uydusunun, dünyadan 690 kilometre yukarıdaki yörüngesinde VHF/UHF frekans bantlarında haberleşme imkanı sağlayacağını ifade etti.

Türksat AŞ'nin Ankara Gölbaşı'ndaki uydu kontrol merkezinden kontrol edilecek olan 3USAT uydusunun, amatör radyo alıcı vericisine sahip olacağını anlatan Dalbay, ''Türkiye üzerinden geçişi süresince de ses ve veri iletişimi sağlayacak. İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay ve Uçak Bilimleri Fakültesi veTürksat mühendislerinin beraber yürüttükleri projede, tasarım çalışmaları tamamlandı, prototip üretimi İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvarında yapıldı. Türksat 3USAT'ın yapımı şu anda tamamlandı'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.