banner

Harvard Üniversitesi'nde büyük skandal




Harvard Üniversitesi, final sınavında kopya çektikleri gerekçesiyle 60'tan fazla öğrencisine akademik yaptırım uyguladığını duyurdu.

Hakkında soruşturma başlatılan 125 öğrencinin yarısından fazlası 'okuldan uzaklaştırma cezası'' alırken, bazılarıyla ilgili yaptırımlar da ertelendi.

Soruşturma, hocalardan birinin öğrencilerin sınav yerine geçen ev ödevi sorularına aynı yanıtları verdiklerinin tespit edilmesi üzerine başlandı.

Kongre'ye Giriş dersinin sınav kurallarının açık olmadığı ve üniversitenin soruşturmayı yürütüş biçimiyle ilgili eleştiriler de var.

Fakültenin dekanı Michael Smith öğrencilere gönderdiği mesajda, kurumsal dürüstlüğü geliştirmek için atılacak adımları belirlemek üzere bir komisyon oluşturulduğunu söyledi.

Skandala karışanlar arasında Harvard Üniversitesi'nin spor ekiplerinden öğrenciler de bulunuyor.

Basketbol takımının iki eş-kaptanı da takımdan çıkarılırken, diğer dallardan bazı öğrencilerin de skandalda adlarının geçtiği yönünde haberler var.

BBC TÜRKÇE

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.