banner

Okul bahçesinde şok görüntü!




Türkiye'de öğrenciler yarı yıl tatiline girerken Adana'da ise bilgisiyar öğrenimi gören öğrencilere staj için gittikleri okullarında bahçe duvarının korkuluk demirleri boyatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, inceleme başlattı.

Staj yerine boya yaptırdılar

İddiaya göre, okul yöneticileri, staja gelip giden öğrencilere okulun bahçe duvarındaki demir parmaklıklar ile kapıları boyattı. Bazı öğrenciler, atölye derslerinde giydikleri iş tulumlarını giyerek, bazıları ise üzerlerindeki kıyafetlerle boya yaptı canadianviagras.net. Öğrenciler, uzanamadıkları demirleri boyamak için de ders yapmakta kullandıkları sıraları dersliklerden getirip merdiven gibi kullandı. Öğrencileri yarı yıl tatilinde boya yaparken gören bazı vatandaşlar, "Öğrencileri işçi gibi çalıştırıyorlar" derken bazı vatandaşlar da, "Afferim çocuklara. Okullarının bakımını yapıyor. En azından boya yapmasını öğreniyorlar" dedi.

Daha önce de kazma kürek çalıştırılmışlar

Öğrenciler ve okul yöneticileri bahçe demirlerinin boyanması konusunda konuşmazken. Aynı okulda, 10 ay önce de beden eğitimi dersinde bazı öğrenciler, okulun bahçesinde bulunan toprağı kazma kürek ile kazıp el arabasıyla taşımıştı.

İnceleme başlatıldı

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, staja giden öğrencilere boya yaptırılmasından haberinin olmadığını söyledi. İnceleme başlattıklarını ifade eden Selamet, "Öğrencilerin stajları olmasına rağmen işçi gibi çalıştırılmaları büyük yanlış. Ancak, çocuklara bazı sorumluluklar da verilmesi gerekiyor. Ama bu böyle sorumluluk verilmez. Okul idarecileri yanlış yapmış" dedi.

(habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.