banner

İşte en çok eleman aranan meslekler




İŞKUR tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye’de en çok aranan meslekler, beden işçisi (genel), makineci (dikiş), inşaat elemanı, satış ve pazarlama elemanı meslekleri,  güvenlik görevlisi, soğuk demirci, garson, temizlik görevlisi, madenci, mermer işçisi, çağrı merkezi görevlisi, gaz altı kaynakçısı, hemşire olarak belirlendi

İŞKUR'un araştırmasına göre, her 100 işyerinden 27'sinde eleman temininde güçlük çekiliyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması hedefi doğrultusunda Türkiye genelinde işgücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile ''Türkiye İşgücü Piyasası Talep Araştırması'' yaptı.

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de her 100 işyerinden 18'inde açık iş var ve her 100 işyerinden 27'sinde eleman temininde güçlük çekiliyor.

İşveren, mesleğe ilişkin yeterli bilgisi bulunan, fiziksel yeterliliği olan, takım çalışması ve iletişim becerisine sahip çalışan arıyor.

Araştırma, işverenlerin aradığı mesleklerin, beden işçisi (genel), makineci (dikiş), inşaat elemanı, satış ve pazarlama elemanı meslekleri,  güvenlik görevlisi, soğuk demirci, garson, temizlik görevlisi, madenci, mermer işçisi, çağrı merkezi görevlisi, gaz altı kaynakçısı, hemşire olduğunu ortaya koyuyor.

İstihdamı artacak meslekler

Beden işçisi, temizlik görevlisi, garson, güvenlik görevlisi, satış ve pazarlama elemanları, aşçı, makineci, şoför ve madenci meslekleri, bu yılın Haziran ayı sonu itibarıyla en fazla istihdam artışı beklenen meslekler.

Kasiyer, sevkiyat görevlisi, öğretmen, güzellik uzmanı, çaycı ve kalite kontrolcü mesleklerinde ise en fazla net istihdam azalışı bekleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.