banner

‘Bizim Okul’ dizisine eğitimcilerden tepki




Anadolu Eğitim Sendikası, ATV’de yayımlanan ‘Bizim Okul’ adlı diziyi, öğretmenleri değersizleştirdiği, öğrenci karşısında küçük düşürdüğü gerekçesiyle RTÜK’e şikayet etti

Anadolu Eğitim Sendikası, ATV ekranlarında yayımlanan Akasya Durağı dizisinden tanıdığımız Zeki Alasya, Cezmi Baskın, Levent Ülgen, Pınar Aydın ve Bican Günalan'ın rol adığı ‘Bizim Okul’ adlı gençlik dizisini, öğretmenleri değersizleştirdiği, öğrenci karşısında küçük düşürdüğü gerekçesiyle RTÜK’e şikayet etti.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle;

"Sayıları artarken senaryoları da giderek bayağılaşan okul-gençlik dizilerine eklenen son halka BİZİM OKUL adlı dizi daha tanıtım aşamasında öğretmenlerimizin haklı tepkisini çekti. Yayınlanan ilk bölüm de, tanıtımı haklı çıkaracak denli öğretmeni değersizleştiren, öğrenci karşısında karikatürize eden, disiplinsizliği özendiren bir kurguyla ekranlara çıktı. TV kanallarındaki öğretmen düşmanlığını ve mesleki itibarsızlığı daha önce de RTÜK nezdinde şikayet konusu eden sendikamız bu yeni diziye ilişkin şikayeti ve inceleme talebini ilgili kurum başkanlığına ulaştırdı. Bu tür şikayet ve talepler kurumsal olduğu gibi bireysel olarak da yapılabilir. RTÜK, bu şikayetleri başvuru sırası ve sıklığı üzerinden öncelikli olarak işleme almaktadır. Elektronik başvuru adresi: http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx

Başvurumuzla ilgili gelişmeleri takip ederek, sonucu buradan duyuracağız. Benzer yapımlar ve mesleğimize saldırılarda geçimini bu dizilerde rol alarak sağlayan sanatçılara yönelik düşmanca bir tutumuz söz konusu olamaz, muhatabımız genç ve öğrenci nüfusun ergen ilgisini paraya tahvil etmek için öğretmenleri harcayan yapımcı-yayıncılardır. Bu duruşumuz devam edecektir."

Anadolu Eğitim Sendikası

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.