banner

Apple tarihine geçen Türk




10 yıldır hizmette olan ve milyonlarca kullanıcısı bulunan iTunes'a bir Türk müzisyen damgasını vurdu.

Apple'ın efsane patronu Steve Jobs tarafından kurulan ve 10 yılı geride bırakan iTunes'ta indirilen şarkı sayısı 25 milyarı aştı.

Apple'dan yapılan yazılı açıklamada 25 milyarıncı şarkıyı indiren ve Almanya'da ikamet eden Phillip Lüpke isimli kullanıcılarının 10 bin euroluk hediye çekinin sahibi olduğu belirtildi.

İndirilen 25 milyarıncı şarkıya ise bir Türk müzisyen damgasını vurdu. Chase Buch'ın Monkey Drums isimli çalışmasına Göksel Vançin isimli Türk müzisyenin yaptığı remiks, indirilen 25 milyarıncı parça rekorunu kırarak iTunes'a adını altın harflerle yazdırdı.

iTunes'tan her dakika 15 bin şarkının indirildiğini belirten Apple, Türkiye dahil 119 ülkede hizmet veren iTunes'ta 26 milyon şarkının bulunduğunu kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.