banner

Milli Eğitim ile üniversiteler arasında işbirliği




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ''Üniversitelerimizin toplumsal sorumluluk anlayışıyla eğitimde liderlik yapması ve inisiyatif almasının bulundukları çevrede toplumsal algının hızla değişimine de hizmet edeceğine inanıyorum'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ankara, Gazi, Yıldırım Beyazıt üniversiteleri arasında ''Eğitim İşbirliği Protokolü'' imzalandı.

Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan katıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Bakan Avcı, üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma gibi çok temel işlevlerinin yanında, toplumun çözüm bekleyen sorunlarına eğilmesinin meselelerin daha kısa sürede ve etkili bir biçimde çözülmesinde büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Bu anlamda üniversitelerimizin fildişi kulelerinden çıkıp toplumla, ilgili sektörlerle diyalog ve yakınlaşma çabası içinde olmasının üniversitelerden beklenti ve umutları çoğalttığını kaydeden Avcı, ''Kurumlar arası koordinasyon ve kolektif akla dayalı işbirliği giderek artıyor. Üniversiteler, belediyeler ve sivil toplum örgütleri yerel düzeyde çıkan sorunlara çözüm odaklı bir yaklaşımı benimseyerek eğiliyor ve artan oranlarda sorumluluk üstleniyorlar'' dedi.

Eğitimin müşterek hareket edilmesi gereken alanların başında geldiğini herkesin kabul ettiğini dile getiren Avcı, ortak paydaların çokluğunun herkesi müşterek hareket etmeye zorladığını ifade etti.

Eğitimin niteliğinin artırılmasının, eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaşması amacıyla geliştirilecek işbirliği ve diyaloğun hem Bakanlığa hem de üniversitelere çifte getiri sağlayacağından, yeni bir sinerji oluşturacağından kuşku duymadığını kaydeden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Üniversitelerimizle yapacağımız işbirliği; yüksek öğretim ve eğitim kurumlarının deneyim ve bilgi paylaşımı ile üretilen bilgi, insan kaynağı ve fiziki imkanlardan müşterek faydalanılmasını öngörüyor. Birlikte yapılan çalışmalar, eğitim kademeleri arasında ilişki ve etkileşimin artışına, eğitim süreçlerine bütüncül yaklaşılmasına ve sonuçta ülkemizin nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine hizmet edecek. Üniversitelerimizin toplumsal sorumluluk anlayışıyla eğitimde liderlik yapması ve inisiyatif almasının bulundukları çevrede toplumsal algının hızla değişimine de hizmet edeceğine inanıyorum. Biliyorsunuz her ilimizde bir üniversite var, bu protokolün diğer illerimize de örnek olmasını istiyoruz.''

''Ben konuşurken kaç kişi uyudu bilmiyorum''

Avcı, konuşmasının ardından, bu görüşlerin resmi görüşler olduğunu ifade ederek, ''Metni biraz zorlanarak da olsa okudum. Şimdi özel görüşlerime sıra geldi'' dedi.

Toplantı sürecine ilişkin Bakan olarak değil iletişimci olarak gözlemlerini paylaşmak istediğini aktaran, Avcı, Kamil Aydoğan'ın konuşmasının sonunda salonda uyuyanların sayısının 3 olduğunu ve bunların alkışla sıfırlandığını belirterek, ''Erkan Bey 3,5-4 arasında bitirdi. Ama alkış kuvvetliydi. Sıfırla teslim aldı Süleyman Bey, 2 ile teslim etti. Metin Beyinkini sayamadım çünkü hemen bana geldi sıra. Metine bakarak okumak zorunda olduğum için ben konuşurken kaç kişinin uyuduğunu bilmiyorum ama bu metinle doğrusu ben uyurdum. Dolayısıyla ben herhalde 5-6'yı bulmuşumdur'' diye konuştu.

Protokolü hazırlayanlara ve Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e teşekkür eden Avcı, eğitim kenti ve üniversite sayısı bakımından öne çıkan Eskişehir ve İzmir'den başlayarak tüm illerde benzer protokollerle okulları buluşturmak istediklerini belirtti.

Avcı, ''Burada küçük bir siyasetçi numarası da yaptığımın farkındayım tüm arkadaşlar bir kere alkışlandılar ben şimdi iki kere alkışlanmış olacağım'' şeklinde konuştu.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversiteler arasında imzalan protokolle öğretmenlik uygulamalarının daha etkin hale getirilmesinde hizmet içi eğitimler kapsamında akademik destek, zümre çalışmalarında üniversitelerle işbirliği, araştırma konularının tespiti ve bunlara ilişkin çalışmalar ile üniversite öğrencileri ve Bakanlığa bağlı okullardaki öğrenciler arasında sosyal etkinlikler düzenlemeyi amaçladıkları söyledi.

Avcı'nın konuşmasının ardından üniversiteler ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.