banner

Kreşlerin mesai saati uzayacak




Başbakan Erdoğan’ın 3 çocuk için teşvik talimatının ardından, kamu kreşlerinde yeni bir uygulamaya geçiliyor. Daha önce saat 15.00’a kadar devam eden çocuk bakma süresi yeni uygulamayla birlikte memur mesai saati bitimine kadar devam edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk için teşvik talimatının ardından, çalışan annelerin en büyük mağduriyeti de sona eriyor.

Kamu kreşlerinde saat 15.00'e kadar süren çocuk bakma süresi memur mesaisiyle eşitleniyor. Buna göre annelerin mesaisi ne zaman biterse kreşler de o saate kadar çocuklara bakacak. Böylece anneler, 'Çocuğumu nereye bırakacağım' derdinden kurtulacak.

Bu düzenlemeleri yapan bakanlıkta hala bir kreş bulunmuyor

Bu arada kamuda çalışan anneler için gerekli olan kreşlerle ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Teşvik için çalışan bakanlıklar arasında yer alan Kalkınma Bakanlığı'nda kreş bulunmadığı öğrenildi.

Kaynak memurlarnet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.