banner

SGK artık ‘e-haciz’leyecek!




Sosyal Güvenlik Kurumu, mart ayında tamamlayacağı ''e-haciz'' sistemi ile 27 milyar liralık alacağını tahsil edecek.

SGK'dan alınan bilgiye göre, kuruma borçlu olanların elektronik ortamda takip edilmesi için Türkiye Bankalar Birliği'ne üye 30 mevduat bankası ve 4 katılım bankasıyla imzalanan protokolle oluşturulacak e-haciz sisteminin altyapı çalışmalarının mart ayında tamamlanacağı bildirildi.

SGK tarafından hazırlanan e-haciz sistemiyle, haciz istek dosyasının elektronik ortamda bankalara gönderileceği ve böylece borçluların hesaplarındaki varlıklara likidite durumu ve borç tutarına göre bloke konularak, haciz tatbik edileceği kaydedildi.

Ayrıca, SGK'nın uyguladığı bir başka e-haciz sisteminin ise borçlunun aracı olup olmadığı sorgulanarak, alacaklı olduğu mükellefin otomobili varsa sistem üzerinden araca ''icra şerhi'' koyabileceği belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.