banner

‘Okul sütünün yanına peynir de eklensin’




Okullarda bugünden itibaren haftada 3 gün süreyle yapılacak süt dağıtımının yanı sıra öğrencilere peynir de verilmesi gündemde

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bugün başlayacak okul sütü dağıtımı programını sonunu kadar desteklediklerini bildirerek, ”Çocuklara düzenli süt tüketimi alışkanlığı kazandırılması geleceğin fiziksel ve zihinsel sağlıklı toplumunun oluşumuna büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Bayraktar, okul sütü programlarının; sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından sosyal, tüketim alışkanlıklarının artırılarak süt ve süt ürünlerine talep yaratılması ve süt sektöründe arz-talep dengesinin sağlanması açısından da ekonomik fayda sağladığını vurguladı.

Bu nedenle, sağladığı fayda ve gelişmiş ülkelerdeki uygulamalar dikkate alındığında, bu programın başlatılmasının yanında, ayrıca bu programın ”peynir, yoğurt gibi süt ürünleri” ile çeşitlendirilmesi ve mutlaka yasal bir zemine oturtulması gerektiğine inandıklarını ifade eden Bayraktar, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinin devlet garantisine alınmış olacağını kaydetti. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.