banner

Bakan Avcı, okul açılış törenine katıldı




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hayırsever vatandaşların önünü açacak tedbirleri alarak onların yaptıracakları eserleri olabildiğince artırmaya çalışacaklarını belirtti.

Koza İpek Holding tarafından yaptırılan Melek İpek İlk ve Orta Okulu'nun resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı. İncek Mahallesi'ndeki okulun açılışında konuşan Avcı, yeni görevinde bu tür başlangıçlar yapmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Programındaki yoğunluk nedeniyle törene geç kalmasından dolayı özür dileyen Bakan Avcı, bunu kısa bir konuşma yaparak telafi edeceğini belirtti. İpek Ailesi'ne hayırlı eserinden dolayı teşekkür eden Avcı, ''Bu hayırlı eserin yurdun dört bir tarafındaki başka hayırseverlerimize de örnek teşkil etmesini diliyorum'' dedi.

Hayırseverlerin hizmetlerinin teşviki konusunu önemsediklerini ifade eden Avcı, ''Hayırsever vatandaşlarımızın inisiyatiflerinin önünü açacak tedbirleri alarak bu eserleri olabildiğince çoğaltmaya çalışacağız'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise ''bugün adeta bizim düğünümüz'' diyerek başladığı konuşmasında eğitim-öğretimin ikinci yarıyılına ''muhteşem'' bir okulun açılışıyla başlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Herkesin cehaletten, karanlıktan, yoksulluktan mı yoksa eğitimden, ilimden, paylaşımdan güzellikten mi yana olduğunu ortaya koyması gerektiğini ifade eden Çelik, ''İpek ailesi sadece bu yıl Gümüşhane'de okul, yurt yapıyor. Tokat Turhal'da okul, yurt yapıyor. Bergama'da okul yurt, yurt yapıyor. Kahramanmaraş'ta yapıyor, Ankara'da muhtelif yerlerde yurtlar ve okullar inşa ediyorlar. 'Asrın kampüsü' diyebileceğimiz Altın Koza Üniversitesi'nin kampüsü de Yıldız'da, Oran'da yükseliyor ve bittiği zaman Türkiye'nin yüz akı üniversite kampüslerinden biri olacak'' dedi.

Melek İpek'in merhum eşi Ali İpek'in de bir eğitim sevdalısı olduğunu anlatan Çelik, ''Onun adına da pek çok eğitim kurumları yapıldı ama en önemlisi hepimizin ilkokulda okuduğu 'Cin Ali' tiplemesi vardır. Cin Ali tiplemesi Ali İpek'e aittir. Onu yazdıran, çizen, yapan tamamen kendisiydi ve o çocuklarımıza güzel bir miras olarak kaldı'' diye konuştu.

Bazı insanları ceplerinde akrep olduğunu, sadece kendileri için yaşadıklarını, öldükten sonra ise varislerinin mallarını yediğini söyleyen Çelik, ''İnsanların gönlünde yer ediniyorsanız ve sizin isminizle anılan eserler varsa işte o zaman siz bahtiyar insanlarsınız. Hepimiz faniyiz gideceğiz. İsimlerimiz ya böyle ilim irfan yuvalarının alnında kalıcı hale gelecek, burada okuyan çocukların diplomalarına yazılacak, onların velileri bu güzel hizmetten dolayı hayır dua edecekler, hayırla yad edileceksiniz veyahutta isimlerimiz mezar taşına yazılacak. Özellikle hali vakti yerinde olan bütün insanlara da bunu hep söylüyoruz'' diye konuştu.

''Öğretmenimiz zili verir ve çaldırırdı

Konuşmaların ardından Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Bakan Avcı ve Hüseyin Çelik'e ilk zili çalmaları için okul zili hediye etti. Öğrenciliği döneminde okullarda zillerin bunlarla çalındığını belirten Bakan Avcı, ''Öğretmenimiz zili verir ve çaldırırdı. O zaman yaşadığım mutluluğu bugün bir kez daha yaşıyorum'' diyerek okulun ilk zilini çaldı. Hüseyin Çelik'in de çaldığı zilin ardından Bakan Avcı, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek ve Melek İpek'e takdir belgesi verdi.

Protokol tarafından okulun resmi açılışının yapılmasının ardından Bakan Avcı ve beraberindekiler okulu gezdi. Ana sınıfında öğrencilerle sohbet eden Bakan Avcı, bir öğrenciyi kucağına alarak sevdi. Minik çocuğun İstiklal Marşı'nı okuması Avcı ve beraberindekilerce ilgiyle izlendi. Avcı, özel eğitim sınıfını da gezmesinin ardından okuldan ayrıldı.

Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de programının yoğunluğundan dolayı törene kısa süreliğine katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.