banner

Okullar halka açılıyor




Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir belediyesi arasında "Okullar Hayat Olsun Projesinin" protokolü imzalandı.

okullar hayat olsun projesiTörende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Okullarımızı sadece derslikten ibaret görmemiz, öğrenmenin yetersizleşmesi ve niteliğinin düşmesi kadar toplumsal maliyetleri arttıran sonuçlarda doğurmaya başladı" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye'nin birçok noktasında hayata geçirilen ve okulları halka açan "Okullar Hayat Olsun Projesi" artık İstanbul'da da hayata geçirilecek. Bu kapsamda Bakanlık ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında İlçe Belediye Başkanları'nın da katılımı ile protokol imzalandı. İmza törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanları katıldı.
 

‘Okullar sadece derslikten ibaret olmamalı’

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarımızı sadece derslikten ibaret görmemiz öğrenmenin yetersizleşmesi ve niteliğinin düşmesi kadar toplumsal maliyetleri arttıran sonuçlarda doğurmaya başladı. Okullar hayat olsun projesi öğrenme seviyemizi arttırırken, toplumun hemen hemen her kesimine hayatın her safhasında öğrenme imkanı verirken, diğer tarafıyla eğitim maliyetlerimizi düşürecek sonuçlar doğuracak" dedi.

Programın temel öğelerinden birinin bilgisayar laboratuarları ve kütüphanelerin daha etkin kullanılması olacağını vurgulayan Bakan Dinçer, "Aslında her okulumuzda küçük veya büyük kütüphaneler vardır. Genellikle en üst katlarda bir yerlerde konuşlandırılmıştır. Çoğu kere 'öğrenciler kitapları alır da geri getirmezler' endişesi ile kapısı da kapalı olur. Mutlaka kayıtla kitabı veririz. Zaten çocuklar da bir iki kere kitap aldıktan sonra bir daha kitap almaya da gelmezler. Yine bütün okullarımızda laboratuarlar vardır. Bilişim Teknoloji Sınıfları Türkiye'de 8 dersliğin dışındaki bütün okullarımızda var arkadaşlar. 2003 yılında parmakla gösterilecek kadar bilgisayar laboratuarına sahipken, bu zamana kadar 29 bin 500 civarında okulumuza biz Bilişim Teknolojileri laboratuarı kurduk ve 9 binden fazla bilgisayar gönderdik. O bilgisayarların hepsi bilgisayar laboratuarlarında ders varken kullanılıyor, yokken atıl duruyor. Biz bu ikisinin de bu şekilde verimsiz kullanılmasından yakınarak bunu daha etkin kullanmaya yönelik çare düşünüyoruz. Bilgisayar laboratuarları ve kütüphaneleri birleştiriyor okullarda daha çok birinci kat ya da zemin katta, öğrencilerimizin ve velilerimizin kolay şekilde ulaşabileceği bir mekanda kapısı her zaman açık hale getiriyoruz" dedi.
 

Veliler de okul ve kütüphanelerden yararlanabilecek

Okullarda yeni kurulacak bu mekanlarda kütüphane ve bilgisayar laboratuarlarının bir arada bulunacağını ifade eden Dinçer, "Çocuklarımız ödevlerini ders dışı zamanlarda hazırlayabilecek, kitapları istediği gibi alıp okuyabilecekler. Velilerimiz de hafta sonu ya da ders saati dışında istedikleri takdirde buralardan yararlanacaklar. Başka bir ifade ile kütüphaneleri ve bilgisayarları halkın hemen en yakın yerine getiriyor, adeta halk kütüphanelerini yeniden kurguluyoruz. Bir diğer yararı da çocuklarımız internet kafelerden kurtulmuş olacak" diye konuştu.
 

Okul bahçeleri yeniden düzenlenecek

Bakan Dinçer, proje kapsamında okul bahçelerinin de yeniden düzenleneceğine dikkat çekerek, "Okul bahçeleri daha çok asfaltla betonla sert zeminler olarak tanzim ediliyor. Kaldı ki İstanbul yeşil alan açısından büyük sıkıntı taşıyan bölgelerden birisi. Okul bahçelerinde yüksek duvarlar ve tel örgüler yerine mümkün olduğu kadar duvarları kısaltalım. Orayı yeşillendirerek ağaçlar ekerek mahalleye yeşil alan kazandıralım" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.