banner

İl içi özür grubundan atama bekleyenlere müjde




Ömer Dinçer zamanında yürürlükteki yönetmeliğe rağmen il içi özür grubu yer değiştirmelerini yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı, Nabi Avcı’nın bakanlığa gelmesiyle geri adım attı ve atamalar için çalışmalar başladı

Anadolu Eğitim Sendikası’ndan alınan bilgiye göre, il içi özür grubu atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı çalışma başlattı.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle;

Sendika yönetimi olarak yürürlükteki yer değiştirme yönetmeliğine rağmen sürekli ertelenen il içi özür grubu yer değiştirmeleri hakkında bakanlığa defalarca yazılı talepte bulunmuş, bakan yardımcısı Sayın Orhan ERDEM ile görüşmüş, Sayın Nabi AVCI’ya ulaştırdığımız acil talepler arasında il içi sorununun giderilmesi talebimize geniş yer vermiştik. Aynı ilin içinde, ayrı evlerde yaşayacak denli uzak ilçelerde çalışan öğretmenlerimizin varlığı söz konusuyken, özür gruplarının yalnızca il dışına açılması adalet duygusunu zedelemiştir.

İl içi özür grubu mağdurları adına sürdürdüğümüz çabalar nihayet bugün sonuç verdi. Sendika Genel Merkez Yöneticilerimize bugün bir açıklama yapan bakanlık yetkilileri il içi özür grupları için çalışmayı başlattıklarını, çalışılan kılavuzun yayınlanmasını takiben il içi özür grubu başvurularının en kısa sürede alınacağını müjdeledi.

İl içi özür grubu başvurularında da tıpkı il dışı başvurularında olduğu gibi puan-kontenjan gözetileceğinden başvuru yapacak tüm üyelerimizin başvuru, tercih ve sonuç ekranlarını kaydetmeleri çok önemlidir; tekraren hatırlatıyoruz.

İl içine ilişkin yetkili bir ağızdan kesin bir haber bekleyen tüm mağdur öğretmenlere bu güzel haberi paylaşmanın mutluluğunu yaşarken, özür gruplarında kapsam dışı kalan eğitim özrü yanında, alan değiştirme nedeniyle il içi ve il dışından mağdur olan öğretmenlere ilişkin taleplerimizi de takip etmekteyiz. Her türlü gelişmeyi sitemiz üzerinden paylaşacağımız bilinmelidir. Saygılarımızla…

Anadolu Eğitim Sendikası

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.