banner

Bakan Avcı’dan YÖK yasa taslağı eleştirisi




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, YÖK yasa taslağının çok detay içerdiğini belirterek, “Üniversitelerin her birine kendi koşullarına göre düzenleme yapma imkânı tanıyacak bir yasa hazırlanmalıdır” dedi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, göreve geldikten sonra serbest kıyafet başta olmak üzere bakanlığın proje ve çalışmalarını yeniden masaya yatıran Prof. Avcı, Vakıf Üniversiteleri Birliği‘nin ‘İdeal Eğitim Dergisi’ne bakan olmadan 1 hafta önce ‘Milli Eğitim Komisyonu Başkanı olarak açıklamalarda bulundu. Avcı, MEB’te bulunan YÖK yasa taslağının çok detay içerdiğini belirterek şunları söyledi: “Üniversitelerin her birine kendi koşullarına göre düzenleme yapma imkânı tanıyacak bir çerçeve yasa hazırlanmalıdır. Bu pratikte zorunludur. YÖK yasasının içinde bütünsellik ve tutarlılık da dağılmıştır. Devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri, yasal düzenlemeyle kurulacak özel üniversiteler yabancı üniversiteler olarak tanımlanıyor. Bu üniversitelerin yapıları gereği öğrenci seçme sistemleri, öğretim üyelerini seçme, akademik kariyer yükseltme ve unvan verme gibi konularda yetkilendirilmesi gerekiyor. Bu taslak bunu sağlamıyor.” Avcı, dershanelerin kapatılması projesiyle ilgili olarak da “Talepler sonucunda ortaya çıkan bir sistem. Sınavlar bu sistemi besliyor” dedi.

‘Asıl olan sizsiniz’

Fatih Projesi kapsamında yurt genelindeki 36 bin 9. sınıf öğrencisiyle 13 bin öğretmene tablet bilgisayarları dağıtıldı. Ankara Alparslan Anadolu Lisesi’ndeki tablet dağıtım törenine katılan Bakan Avcı, “Tablet bilgisayarlar birere araç, asıl olan sizin kendi becerileriniz, düşünceleriniz, kendi fikirleriniz” dedi.

(vatan)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.