banner

Başbakan Erdoğan’dan 3 müjde




Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısı konuşmasında engellilerle ilgili reform sayılabilecek açıklamalarda bulundu...

Erdoğan, engelli öğretmenlerin istihdamı ile engelli vatandaşların eğitimi konularında açıklamalarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi; Sosyal yardımlar konusunda bazı önemli müjdeleri açıklamak istiyorum. Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere birkaç düzenlemeyi paylaşacağım. Toplu taşıma araçlarından indirimli yararlanma noktasında belli kesimlere belli avantajlar sağlanıyordu. Gaziler ve şehit yakınları toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyordu. Vazife malullerinin çocukları yararlanırken anne ve babaları yararlanamıyordu. Dün Bakanlar Kurulu’muzda Bakan Fatma Şahin’in sunumunu değerlendirdik. Vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları, anne-babaları, gazi olanların harp malullerin, muharip gazilerin çocukları ve anne babaları da toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak.

Ücretsiz ulaşım

Devlet demiryollarında bu vatandaşlar ücret ödemeden seyahat edebilecek. Engelli kardeşlerimiz demiryollarının, deniz yollarının şehir içi ve dışı hatlarında ücretsiz seyahat edecek. Ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir refakatçi de bu hizmetten yararlanacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımız demiryolları, İETT ve deniz yollarında Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edecek. Belediyeler arasındaki farkı kaldırıyoruz. Saat uygulaması yok. Dileyen dilediği saatte bu hizmetten yararlanacak. Dede ile torun, nine ile torun arasındaki ulaşım engelini kaldırıyor, sevenleri birbirine kavuşturuyoruz. Muhalif anlayışlar yine konuşacaklardır. Yolcu yolunda gerek. Hiç kafanıza takmayın. Biz işimizi biliyoruz.

Engelli kardeşlerimizin istihdamını AK Parti olarak her zaman çok önemsedik. Kamudaki engelli istihdamını beş kat artırdık. Bu ülkede engelli kardeşlerimizin yanında kim var; AK Parti hükümeti var. Çünkü biz 'insanı yaşat ki; devlet yaşasın' görüşünde hareket ediyoruz. 2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdamm edeceğiz.

Müjdelerimiz bitmedi...

Engelli öğretmenlerimizle ilgili bir çalışma başlattık. 2012 engelli sınavına giren adayların arasından engel durumu uygun olanları öğretmen olarak atayacağız. Engelliler de bal gibi öğretmen olur, hem de çok iyi öğretmen olur.

Engellilerle ilgili bir adım da onların eğitimiyle ilgili... Aylık masrafı 105 lira olan masraf da tamamen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bu adımın da yine hayırlı olmasını diliyoruz.

"İl içi özür grubu atamaları yapılacak"

Bu arada dün itibarıyle okullarımızda eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Biliyosunuz bu yıl şubat ayında eş durumu başta olmak üzere mazeret atamalarını yapcağımızı duyurmuştuk. 7 bin civarı öğretmenimiz kadroya yerleştirildi. Bu ay sonuna kadar da il içi özür grubu atamaları yapılacaktır. Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum

Özel eğitim öğretmeni açığı sertifika ile giderilecek

Erdoğan, engelli vatandaşların eğitimine özel önem verdiklerine de dikkat çekerken, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından her ay 245 bin engelli vatandaşa özel eğitimi sunulduğunu anlatırken, “Bu eğitimin aylık tutarı 105 milyon Türk Lirasıdır, eski para ile 105 trilyon. Bu rakamın tamamın tarafımızdan karşılanıyor. Bu okullarımızda özel eğitim öğretmeni açığı yaşanıyordu. Şimdi ihtiyacı gidermek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığımızca belirli branşlardaki öğretmenlere yönelik olarak sertifika programları başlatıyoruz. Böylece engelli kardeşlerimizin eğitiminde önemli bir engeli daha geride bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

“60 bin ton süt öğrencilerimize ulaşacak”

Okullarda eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması dolayısıyla Türkiye genelindeki öğretmen ve öğrencilere başarı dileğinde bulunan Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Bu yıl Şubat ayında mazeret atamaları gerçekleşti. 8 bin 286 öğretmenimizin başvurusu değerlendirildi. 7 bin civarında öğretmenimiz tercihlerine yerleştirildi. Dün itibariyle de il içi mazeret atamaları başlatıldı, bu ayının sonuna kadar da il içi atamalar yapılacaktır. Diğer yandan Okul Sütü Programımız bu yıl da kararlı bir şekilde devam edecek. Program çerçevesinde 30 bin 885 okulda ana sınıfı dahil olmak üzere 6 milyon 291 bin öğrencimize 14 Haziran’a kadar haftada 3 gün uzun ömürlü süt dağıtacağız. 14 Haziran’a kadar bu yıl 60 bin ton süt öğrencilerimize ulaşacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.