banner

Okul öncesinde şampiyon Mersin




Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün Mersin Hilton Otelde düzenlediği Basın Toplantısında Mersin 2011-2012 eğitim-öğretim yılı okul öncesi eğitim 5 yaş gurubunda Türkiye Şampiyonu olduğunu söyledi.

Okul öncesinde şampiyon MersinOkul öncesi eğitim gurubunda illerin başarı seviyesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Açıklanan sonuçlar ile ilgili olarak Mersin Hilton SA Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali, Mersin’in okul öncesi eğitim alanında Türkiye genelinde 2009-2010 eğitim-öğretim sonu itibariyle 49’ncu sırada yer aldığını, 2011-2012 eğitim öğretim yılında ise ilimizin 12’nci sıraya yükseldiği bilgisini verdi. 2 Mart 2012 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan verilere göre Mersin’in okul öncesi eğitim 5 yaş gurubunda Türkiye Şampiyonu olduğunu aktaran Vali, “Gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte Mersin, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının okul öncesi eğitim 5 yaş grubunda Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Yine 3 yaş gurubunda Türkiye 2’ncisi, 3-5 ve 4-5 yaş gurubunda Türkiye 3’ncülüğünü elde eden Mersin, Türkiye genelindeki 81 il arasında tüm kategorilerde ilk 3 sırada yer alan tek kenttir. Ayrıca; konusu insan olan ve insana dayalı bütün gelişmelerin odağındaki eğitim bulunmaktadır. Büyük önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Eğitim milleti hür kılan bir kavramdır.’ İnsanın en önemli ayırt edici özelliği olan aklını kullanmasını sağlayan ve aklına dayalı gelişmeleri hazırlayan eğitimin en önemli alanı, 3-5 yaş gurubu eğitimidir. Çünkü çocuklarımız hayata bakışı ve hayatı yorumlamayı 3-5 yaş gurubunda öğrenmektedir” dedi.

Mersin’in birçok alanda Türkiye’de en başarılı iller arasında yer aldığının altını çizen Vali Güzeloğlu, ilimizin eğitim alanında da Türkiye genelindeki Büyükşehirleri geride bıraktığına dikkat çekti. “Mersin bütün elde edebilecek bir derinliğin” adıdır diyen Vali Güzeloğlu, “Elde edilen başarı uzun bir emeğin ürünüdür. Mersin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da birincilikleri ile anılacaktır. Mersin’de yaşayan insanlar, öğrenciler ve veliler bu büyük başarının haklı gururunu yaşamaktadır. Elde edilen bu başarı önemli değişim ve dönüşümün habercisidir. Her yönü ile gelişmiş ve kalkınmış Türkiye’nin en temel önceliği ve konu olan eğitimde Mersin olarak çalışmalarımızın aynı heyecan ve karırlılıkla her boyutta sürecektir” diye konuştu. Basın toplantısına İl Milli eğitim Müdürü Hasan Gül,Yenişehir, Akdeniz, Toroslar, ve Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürleri de katıldı.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.