banner

Tam 30 yıldır devam ediyor!




Bugüne kadar bir milyon 831 bin 826 öğrenci mezun eden Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemi kuruluşunun 30’ncu yılını kutluyor.

Türkiye’nin eğitim ihraç eden tek üniversitesi ve 110 ülkede 2 milyon 254 bin öğrencisiyle Türk yüksek öğretiminin yüzde 48’ini üstlenen Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemi kuruluşunun 30’ncu yılında büyük bir kutlama düzenledi. 1 Şubat Cuma günü Dolmabahçe Sarayı, TBMM’ye bağlı Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen resepsiyonun ardından kutlamanın ilerleyen günlerde Eskişehir’de de yapılması planlanıyor.

İstanbul’da yapılan ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyonuna açık öğretim sistemine emek veren akademisyenler, sistemin paydaşları arasında yer alan TRT, Turkcell, IMKB, SPK, gibi pek çok kurumun temsilcileri, Anadolu Üniversitesi'nin hizmet götürdüğü Azerbaycan, Kosova, Makedonya ve KKTC devletlerinin temsilcileri ve İngilizce öğretiminde uluslararası iş birliği yaptığı Cambridge University Press temsilcileri ve ulusal medya temsilcileri katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.