banner

Öğrencilere okul sütünün yanında fındık, fıstık geliyor




Okullarda ikinci yarı yıl süt dağıtımıyla başladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu "Ceviz, fındık, fıstık, kayısı, kuru üzüm kampanyaları başlatabilmeyi de temenni ediyorum" dedi

2012-2013 eğitim öğretim döneminin 2'nci yarı yılı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla Ankara Harzemşahlar İlköğretim Okulu'nda başlatıldı. 16 milyon öğrenci için ders ziliyle birlikte okul sütü dağıtımı da start aldı. Haftanın üç günü 6.3 milyon öğrenciye toplam 60 milyon litre süt dağıtılacak. Törende konuşan Müezzinoğlu, sağlıklı beslenmenin en önemli unsurlarından birinin anne sütüyle başlayan süt, süt ürünleri olduğuna dikkati çekerek, "Gelecek dönemlerde öğrencilerimize daha sağlıklı beslenmeleri için ceviz, fındık, fıstık, kayısı, kuru üzüm kampanyaları başlatabilmeyi de temenni ediyorum" dedi. Geçen yıl dağıtılan sütlerden dolayı hiçbir öğrencinin zehirlenmediğinin altını çizen Bakan Eker, Müezzinoğlu'nun müjdelediği kampanyaları da destekleyeceklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Avcı ise okul sütü projesine emeği geçen herkese teşekkür etti. Müezzinoğlu, Avcı ve Eker okul bahçesinde törene katılan öğrencilere süt dağıttı.

'ARKA SIRADA GEZERDİM'

Milli Eğitim Bakanı Avcı, süt dağıtım kampanyasının ardından Alparslan Anadolu Lisesi'nde tablet dağıttı. 9/A sınıfında İngilizce dersine katılan Bakan Avcı, esprileriyle hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin gönlünü fethetti. En ön sıradaki Muhammed Ali isimli öğrencinin yanına oturan Avcı'nın, "Merhaba ben yeni sıra arkadaşınım" esprisi sınıftakileri güldürdü. Daha sonra sınıfta Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıtan Bakan Avcı, çocuklarla da tek tek sohbet etti. Öğrencilere tabletlerde çok oyun oynamamaları uyarısında da bulunan Avcı, tablet bilgisayarların sadece birer araç olduğunu, asıl unsurun öğrenciler olduğunu söyledi. Tablet dağıtımında sıra yanına oturduğu Muhammed Ali'ye gelince "Gönül ister sana 2 tane verelim, çünkü sen benim sıra arkadaşımsın. İnsan arkadaşını kollamak ister" diyen Avcı, sınıftan ayrılırken öğretmene de teşekkür ederek, "Beni en ön sıraya oturttunuz, benim öğrencilik hayalimi gerçekleştirdiniz. Ben hep arka sıralarda dolaşan bir öğrenciydim" dedi. Yeni eğitim öğretim yarıyılının başlamasıyla Fatih Projesi kapsamında 215 okulda 9. sınıflarda 39 bin öğrenci ve 13 bin öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.