banner

Engelli öğretmenlerden Erdoğan'a teşekkür ziyareti




Başbakan Erdoğan, engelli öğretmenlerin atanmasına yönelik yeni düzenleme dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'nde engelliler tarafından karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için geldiği AK Parti Genel Merkezi'de, engelli öğretmenler ve engelli derneklerine üye 30 kişilik heyet karşıladı.

Çiçeklerle davul zurna eşliğinde Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan engelliler, dün TBMM Grup Toplantısı'nda engelli öğretmen ataması yapılacağına ilişkin açıklaması dolayısıyla teşekkür etti.

Özürlü yerine engelli

Başbakan Erdoğan, ellerindeki ''Engelli öğretmenler seni çok seviyor'' ve ''Sen emret ilim için dağları aşalım'' pankartlarını kendisine gösteren engelli öğretmenlerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

AK Parti'nin görme engelli eski milletvekili ve AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Lokman Ayva'nın, ''Efendim, özürlüler sizi çok seviyor'' sözleri üzerine Erdoğan, 'özürlü' ibaresini kaldırdıklarını, bunun yerine 'engelli' ifadesinin kullanılacağını söyledi.

Erdoğan, engelli öğretmenlerin atamasının Şubat ayı içinde gerçekleştirileceğini ağırlıklı atamaların ise Ağustos ayında yapılacağını bildirdi.

Engelli istihdamı için yüzde 3 hedefini gerçekleştireceğiz

Başbakan Erdoğan, fotoğraf çekiminin ardından gazetecilerin ziyaretle ilgili sorularını da cevapladı.

Kamu kurumlarında engelli istihdamı için yüzde 3 hedefin gerçekleştirileceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Dünyada bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu, memnuniyeti içerisindeyiz. Bundan böyle Milli Eğitim Bakanlığı'nda istihdam edilecek engelli vatandaşlarımızın kardeşlerimizin sayısı her geçen gün artacak'' diye konuştu.

Spekülasyonlar önemli değil

TCDD'nin şehirlerarası ulaşımda engellilere tanınan indirimin yüzde 20'den yüzde 50'ye çıkarıldığını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi: ''Diğer ulaşım alanları tamamıyla ücretsiz hale geldi. Böylece 65 yaş üstü büyüklerimiz, vatandaşlarımız da bunlardan artık gerek şehir içi gerek şehirlerarasında istifade eder hale geldi. Bazıları, bazı spekülasyonlar yapıyorlar, hiç önemli değil. Çünkü hepimiz yarın o yaşlara varacağız. Gençlik, dinamik yapı büyüklerini her zaman onurlandırmalıdır"

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.