banner

Hakaret davasında Rektör Söylet'e beraat kararı




İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, öğretim üyelerinden Prof.Dr. Seymen'e hakaret ettiği ve iftira attığı iddiasıyla hakkında açılan davada beraat etti

İstanbul Üniversitesi(İÜ) Rektörü Yunus Söylet'in, öğretim üyelerinden Prof.Dr. Recep Seymen'e hakaret ettiği ve iftira attığı iddiasıyla hakkında açılan davada beraatine karar verildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Recep Seymen ile tarafların avukatları katıldı. Sanık Yunus Söylet ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, son sözleri sorulan müşteki Recep Seymen ve avukatı sanık Söylet'in cezalandırılması istedi.

Sanık Söylet'in avukatı ise müvekkiline yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek, Söylet'in beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, sanık Yunus Söylet'in üzerine yüklenen eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraatine karar verdi.

Yunus Söylet hakkındaki İddia neydi?

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Yunus Söylet'in gazetelere verdiği röportajlarda ''Bana, meslektaşlarına ve hatta öğrencilerine zarar verme ihtimali bulunan biri. Akli dengesi yerinde değil'' dediği belirtilmişti.

Söylet'in, gazetede ''Rektörden öğretim üyesine deli davası'' başlığıyla yayınlanan bu sözleri nedeniyle ''kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve iftira'' suçlarından 2 yıl 8 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.