banner

Başörtülüyü derse sokmayan profesöre 2 yıl




Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye öğrencinin eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği için 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Başörtülü öğrenciyi derse sokmayan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nce, öğrencinin eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Pekünlü'nün avukatı kararı temyiz etmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının temyiz istemi hakkındaki düşüncesini bildirdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğnamesinde, Yargıtay ceza dairesinin kararı onaması istendi.

Tebliğname sonrasında, temyiz tarafının 7 gün içinde cevap vermesi mümkün. Cevap geldikten sonra Yargıtay kararını verecek. Karar kesinleştiğinde, başörtülü öğrenciyi derse sokmayan Prof. Dr. Rennan Pekünlü hapis yatacak

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.