banner

Kılıçdaroğlu: Bizim çocuklarımız neden sondan ikinci?




CHP Meclis Grubu; temel eğitimi 4+4+4 olarak 12 yılda kademelendiren teklif konusunda eğitim uzmanlarının görüşlerini aldı.

kilicdar-ogluCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlemenin geri çekilmesi gerektiğini belirterek, “Oturulsun, konuşulsun. Tasarı olgunlaştırılsın, parlamentoya gelsin” dedi.
CHP Meclis Grubu’nun düzenlediği toplantı, dün Sheraton Oteli’nde yapıldı. Toplantıya katılan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemesi gereken bir toplantıyı yaptıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Çocuklarımızın nasıl yetişmesi gerekir, bununla ilgili olarak pedagogların, bilim insanlarının, eğitimcilerin görüş bildirmesi lazım, çünkü bu konunun uzmanı onlar. Nasıl bir ameliyathaneye cerrah girer, siyasetçi girmezse milli eğitim konusu da böyledir. Burada da eğitimcileri, pedagogları dinlemek gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı bunu yapmadı, bu görevini ihmal etti. Parlamentoya bir kanun teklifi geldi, Bakanlar Kurulu’ndan geçmeden, hükümet bunu konuşmadan, tartışmadan, kamuoyunda tartışılmadan... Çocuklarınız eğitilecek, 4+4+4 ne anlama geliyor bilen yok. Kendi çocuğunu eğitecek bu anne-baba; nasıl olur da bunlar bilinmez. Lütfen Milli Eğitim Bakanlığı bu tasarıyı geriye çeksin. Oturulsun, konuşulsun. Üniversiteler, eğitimciler, sivil toplum kuruluşları bu konuda fikirlerini söylesin. Tasarı olgunlaştırılsın, parlamentoya gelsin.”

Neden sondan ikinciyiz?
Acaba bizim milli eğitimimiz hiç merak etti mi Finlandiya’daki çocuklar neden başarılı? Bizim çocuklarımızın zeka düzeyinde bir sorun mu var acaba? Hayır, böyle bir sorun yok. O zaman sormamız gerekir, bizim çocuklarımız neden sondan ikinci de Finlandiya birinci? Neden Finlandiya’daki çocuklar gibi bizim çocuklarımız birinci olmuyor? Önündeki tek engel, kısır siyasetçilerin eğitim konusunu dikkate almamaları, üzerinde düşünmemeleri, çocuklar üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getirmeleri. Çocuklarımızın en iyi şekilde okumalarını isteriz.”

CHP grubu olağanüstü toplanıyor
CHP yönetiminin; eğitim bilimcileri, bazı eski YÖK üyeleri ile sendika yetkililerini dinlediği toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Aralarında çok sayıda profesörün bulunduğu akademisyenler, 4+4+4 sistemi konusunda anket yapılarak, anne ve babaların nabzının tutulması önerisinde bulundu. Akdamisyenler, eğitimle ilgili tartışmaların siyasi partiler arasında polemiğe ve psikolojik savaşa dönüştürülmemesi gerektiği üzerinde de durdu. CHP yönetimi, toplantının ardından pazartesi günü saat 10.30’da CHP Meclis Grubu’nun, teklifi değerlendirmek üzere olağanüstü toplantı yapması kararı aldı. Grup toplantısı, dün milletvekillerinin cep telefonlarına mesaj atılarak duyuruldu.
Kılıçdaroğlu, devrim yasalarının yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda da, “Öğretim Birliği Kanunu’nun kabulünün 88. yıl dönümünde Türkiye’nin gündeminde, AKP’nin dayattığı Türkiye’yi ileriye taşıyacak değil, tam aksine milli eğitimdeki kazanımlarından geriye götürecek bir kanun teklifi vardır” ifadesini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.