banner

Doğum izni 6 aya çıkıyor




Çalışan kadınlara müjde! Çalışan kadınlar için doğum izni 24 haftaya çıkarılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, doğum izninin 24 haftaya çıkarılması ve maliyetinin devlet tarafından karşılanmasına yönelik çalışma yaptıklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Ebeveyn İzni ve İş Yaşam Dengesi Yaklaşımı Çerçevesinde Esneklik'' konulu seminerde konuşma yaptı.

Aile bütünlüğünün Türk toplumu için önemine değinen Bakan Çelik, aileyi toplumun temeli olarak gördüklerini söyledi.

Bunun için anne babaların çocuklarına ayırdıkları zamanın, aile bütünlüğü açısından önemli olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, Dünya Sağlık Örgütü'nün normlarına göre sağlıklı bir birey için bebeklerin 2 yıl emzirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Bakanlık olarak kadın istihdamının teşviki için üzerinde çalıştıkları konular olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

''Bunlardan birincisi doğum izninin 24 haftaya çıkarılması, maliyetinin devlet tarafından karşılanması. Diğeri, doğum iznine ayrılan kadının doğumdan sonra işe alınmasının zorunlu kılınması, memur olan annelerin ücretsiz doğum izninde geçen sürenin de derece kademe hesaplarına katılması, çocuk yardımlarının artırılması, kamu kurumlarında kreş zorunluluğu getirilmesi, çocuk sayısına göre kadınlarda emeklilik yaşının kademelendirilmesi yani aşağı çekilmesi.

Bir diğeri yarı zamanlı ve kısmi zamanlı çalışma. Bu ve benzeri birçok alternatif şu anda bakanlığımızın ve bakanlıklar arası çalışmalarımızın gündeminde olan konular. Yani yalnız 3 çocuk asgari deyip işi bırakmıyoruz, bunun sağlanması ve kadın hakları açısından atılması gereken adımlar ne ise bunların atılması konusunda bir bakanlık kuruldu, bakanlık kurulmakla da kalmadı atılması gereken adımlar konusunda da ciddi bir dayanışma ve güzel bir çalışma ortamındayız.''

''Çocuk da yaparım kariyer de''

Çelik, dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olduğunu ve Başbakanın bu konudaki çalışma talimatlarını bir kez daha verdiğini kaydetti. Bu konudaki çalışmaların sürdüğünü yineleyen Çelik, kısa sürede sonuç alacaklarını bildirdi.

Bakan Çelik, ''Yapacağımız çalışmalarla 'çocuk da yaparım kariyer de yaparım' diye yaygın bir cümle var ya işte bunun altını doldurmaya dönük, çalışmaları içeren bu konu başlıklarını sizlerle paylaşmış oldum'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.