banner

Erzincan’da öğrenci ve öğretmenlere tablet dağıtıldı




Fatih Projesi kapsamında Erzincan'da öğretmen ve öğrencilere 246 tablet bilgisayar dağıtıldı.

Vali Selman Yenigün, Erzincan Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programda, 35 öğretmene ve 116 öğrenciye tablet bilgisayarlarını teslim etti.

Dağıtım sırasında, öğrencilerin, geçtiğimiz yıl dağıtılan tabletlerin şifrelerini kırdıkları iddiası dile getirildi. Şifrelerin kırılmasına ilişkin Vali Selman Yenigün'e bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ''Firmaya bildirdik, dedik ki 'şifreler kırılmış', onlar inanmadılar. Arkadaşlarımız işlem basamaklarını öğrendiler çocuklardan. Ne yolla kırdıklarını firmaya bildirdik ondan sonra 'tamam' dediler. Gençlerimiz teknolojiyi biliyorlar, bunu eğitimde kullanmanın yolunu Fatih Projesi ile inşallah artıracaklar'' dedi.

Bunun üzerine Vali Yenigün, öğrencilere dönerek, ''Şifre kırmazsınız herhalde değil mi- Özellikle Anadolu ve Fen Liselerinden çekinirim yani. Önemli olan bunu yararına kullanabilmektir. Biz burada yararlı alanlarda kullanacağınıza inanıyoruz'' diye konuştu.

Proje kapsamında, Mustafa Doğan Anadolu Lisesi'nde de 2 öğretmen ve 93 öğrenciye tablet bilgisayar verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.