banner

Bakanlıktan 'kredi kartı aidatı' açıklaması




Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bankalar tarafından yapılan kesintilerin BİMER sistemine başvurulması halinde koşulsuz iade edileceği şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı internet sitelerinde ve gazetelerde çıkan haberlerde, bankaların vatandaşlardan aldıkları kredi kartı aidatı, kredi dosya masrafı vb. ücretlerin telefon veya internet yoluyla Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) sistemine şikâyet kaydı yapılması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın kesilen bu ücretlerin ödenebileceği şeklinde birtakım yanlış yönlendirmelerin yapıldığı hatırlatıldı.

Bankalarla ilgili uyuşmazlıklarda, tüketicinin taraf olduğu sözleşmelerle ilgili diğer uyuşmazlıkların çözümünde yetkili ve görevli mercilerin tüketici sorunları hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleri olduğu ifade edilen açıklamada, ''Bu sebeple tüketici ile satıcı ve sağlayıcı arasında bir uyuşmazlık yaşanması durumunda adı geçen mercilere başvurulması ve bu merciler tarafından yapılan inceleme sonrası verilen karar doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla basında yer alan söz konusu haberler nedeniyle bankalar tarafından yapılan kesintilerin BİMER sistemine başvurulması halinde koşulsuz olarak iade edileceği şeklindeki haberler yanlış ve asılsız'' ifadelerine yer verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.