banner

Eğitime bir kez daha kar engeli




Yoğun kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle Türkiye genelinde bazı merkezlerde eğitime bir gün ara verildi. Eğitime ara verilen İller ve İlçeler şunlar:

eğitime kar engeliMuş'ta il genelindeki köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.Muş Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda köy yolunun kapatıldığı belirtildi. Olumsuz hava koşullarının devam ettiğinin beliritildiği açıklamada; "Bu nedenle İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından il genelindeki köy okullarında 05 Mart 2012 Pazartesi günü eğitime bir günlük ara verilmesine karar verildi" denildi.

Karabük'te Meteorolojinin kar yağışının akşam duracağını açıklamasının ardından Eflani ve Ovacık dışındaki yerlerde okulların tatilinin kaldırıldığı belirtildi. Karabük ve ilçelerini esaret altına alan kar yağışı nedeniyle ilk olarak il ve ilçe merkezlerindeki ilk ve orta öğretim okullarının yarın (5 Mart Pazartesi) tatil edildiği belirtilirken, meteorolojinin akşam saatlerinde kar yağışının kesileceğini söylemesi üzerine şimdilik sadece Eflani ve Ovacık ilçelerinde okulların tatil edildiği açıklandı. Karabük ve merkez ve diğer ilçelerin durumuna yarın sabahtan karar verileceği ifade edildi.

Tokat'ta kar yağışı sonucu merkeze bağlı köy, beldelerdeki okullar ile taşımalı eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verildi. Tokat hafta sonu devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışı sonucu yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken, şehirlerarası yollarda ulaşımda aksamalar yaşandı. Devam eden kar yağışı sonucu ise Tokat Merkeze bağlı köy, beldeler ve taşımalı eğitim ve öğretime bir gün (pazartesi) ara verildi.

Erzurum’da kar ve tipi etkisini sürdürürken Tekman ilçesinde okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi. Dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklı olarak devam eden kar yağışı ve şiddetli tipi Erzurum’da hayatı adeta durma noktasına getirdi. Soğuk havanın da etkisiyle buzlanan yollar da araçlar ilerlemekte kaldırımlar da ise vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum – Bingöl ve Erzurum – Bayburt Karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, karayolları ekipleri aralıksız olarak güzergah ta bulunarak karla mücadele çalışmasını sürdürüyorlar. Kar yağışının yoğun şekilde görüldüğü Tekman ilçesinde Pazartesi günü okulların 1 gün tatil edilmesi kararı alındı.

Öte yandan Erzurum’da “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek attırır” sözünün her yıl Mart ayında yaşandığını belirten vatandaşlar, “Yetkililer Erzurum’u görmeli. Burası kış şartlarının çok ağır geçtiği bir memleket. Eskiden Erzurum’da hava koşulları nedeniyle vergi indirimi yapılıyormuş. Ancak günümüz de bu yok. Biz yakacak derdine düşüyoruz. Bunun için mevsimsel şartlara göre buraya gerekli hassasiyet gösterilmelidir” dediler.

Eksi 20 dereceye aldırış etmeden cadde ve sokaklar da mendil satan bir küçük çocuk ise “Dadaş üşümez” diyerek adeta soğuk havaya meydan okudu.

Küçük çocuk konuşmasıyla ilgi odağı olurken, “Biz Dadaşız. Dadaş üşümez. Soğuk havaya biz alışkınız. Buz donar Dadaş donmaz” dedi.

Van'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle köylerde taşımalı olarak eğitim gören öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki köylerde taşımalı olarak eğitim öğretim gören ilk ve ortaöğretim öğrencileri için okuların pazartesi günü tatil olduğu bildirildi.

Bolu'da 2 günden bu yana aralıksız yağan kar yağışı sonrasında kent merkezi ve tüm ilçelerde okulların pazartesi günü tatil edildi.

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı sonrasında okulların pazartesi günü tüm il genelinde tatil edildiği ifade edildi. Kar yağışının yarında devam etmesi beklenen Bolu'da kar kalınlığı 50 santimetreyi geçti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.