banner

Genelkurmay'dan Atatürk Sitesi




Genelkurmay Başkanlığı'nca hazırlanan Atatürk Sitesi'nde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından mesajlarına kadar birçok bilgiye yer veriliyor.

Atatürk sitesi için tıklayın

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki ''Atatürk Köşesi''nden girilen sitede, Atatürk'e dair bilgiler bulunuyor edmedicom.com. Atatürk'ün sözlerinin de bulunduğu sitede, ''Atatürk'ün Hayatı, Belgelerle Atatürk, Atatürk Kronolojisi, Atatürk'ün Yazdığı Eserler, Atatürk İnkılapları, Atatürk Albümü, Atatürk'ün Yurt Gezileri, Seçilmiş Mülakatlar, Seçilmiş Makaleler ve Atatürk Kaynakçası başlıkları yer alıyor.

Tanıklarının gözüyle Atatürk'ün de anlatıldığı sitede, Atatürk'ten anektodların yanı sıra milli mücadele komutanlarına ait bilgiler de bulunuyor.

Belgelerle Atatürk bölümünde nişan ve madalyaları, özel eşyaları ve vasiyetinin yanı sıra Atatürk'ün özlük dosyasına da yer veriliyor. Özlük dosyasındaki bilgilerde Atatürk'ün boyunun 1,74 cm, kilosunun 74-76 kg, ayakkabı numarasının ise 42 olduğu belirtiliyor.

Hayatının da anlatıldığı sitede, Atatürk'ün üstlendiği görevlere ilişkin bilgilere, güncel duyurulara da yer veriliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.