banner

Hollanda’nın Eurovision temsilcisi Adanalı




Hollanda'yı 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmeye hak kazanan Türk asıllı Joan Franka, Türklerden destek beklediğini belirtti.

Video için tıklayın

Hollanda’nın Eurovision temsilcisi AdanalıAdanalı Ali Kalan'ın kızı olan fakat Türkçe konuşamayan Joan Franka, asıl adının Ayten Kalan olduğunu belirterek "21 yaşındayım. Yarı Türk ve yarı Hollandalıyım. Babam Türk ve ismi Ali Kalan; kendisi Mersinli. İki yaşında iken babam öldü. Akrabalarım Mersin'de yaşıyor. Türkiye'ye hiç gitmedim. İki milliyetten dolayı gurur duyuyorum. Hollanda'da büyüdüğüm için Türkçeyi fazla konuşamıyorum. Şu an Türkiye ve Türkçe hakkında bilgilenmek istiyorum. Türkiye'deki babamın akrabaları ile fazla kontağım yok.

Müzik alanında başarılar elde ettim. Türkiye'ye müzik yapmak anlamında gidebilirim. Babamın doğduğu toprakları memleketini görmeyi hayal ediyorum" dedi.

Küçüklüğünde Türkçe müzik kasetleri dinlediğini belirten Franka, "Aralarında sanatçılardan Bülent Ersoy bulunuyor. Türkçe müziği de çok seviyorum. Kız kardeşim Türkçeye çok yatkın. Bunun yanı sıra İngilizce müziği de seviyorum. Türkçe müzik duyduğum zaman Türk olduğum aklıma geliyor. Tarkan'ı çok seviyor ve onun müziklerini dinliyorum. Beni seçtikleri için çok mutlu ve gururluyum. Azerbaycan'da Hollanda'yı temsil edeceğim. Orada söyleyeceğim şarkı benim hatıralarım ile ilgili. Yarı Türk ve yarı Hollandalıyım. Bu bir futbol maçı gibi. Hollanda ve Türkiye karşılaştığı zaman ikisini de tutuyorum. Kim kazanırsa kazansın benim için fark etmiyor" şeklinde konuştu.

Franka, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında "Love Me Back" adlı parçayla Türkiye'yi temsil edecek olan Can Bonomo'yu tanıdığını ifade ederek "Çok güzel şarkıları var. Ben kazanamazsam, Türkiye kazanırsa da mutlu olurum. 'You And Me' adlı şarkıyla Azerbaycan'da Hollanda adına finale kalıp derece almak istiyorum. Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Beni desteklemelerini istiyorum" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.