banner

Bakan Avcı’dan o öğretmene teşekkür plaketi




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Van depreminde 16 saat enkaz altında kalan ve 2 bacağını kaybetmesine rağmen tedavisinin ardından mesleğine dönen genç öğretmene, eğitime olan emeklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, inşaatı devam eden Konya Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Davutoğlu ve Avcı, merkez Karatay ilçesinde iş adamı İsa Bezirci tarafından yaptırılan 24 derslikli İsa Can Bezirci Orta Okulu'nun açılışına katıldıktan sonra, yapımı devam eden Konya Bilim Merkezi'ne geçti.

Burada Bilim Merkezi hakkında yetkililerden bilgi alan Davutoğlu ve Avcı, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Davutoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilim Merkezi'nin Türkiye'de bir ilk niteliğinde olduğunu söyledi.

Merkezin dünyada da önemli bir merkez olmaya aday olduğunu ifade eden Davutoğlu, ''Burası bilim aşkının yeşerdiği, çocuklarımızın ülkemizi çok daha üst teknolojiye doğru taşıyacakları, ilk çalışmalarını yaptıkları bir merkez olacak'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da bakan olarak ilk resmi ziyaretini Konya'ya yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Konya'da çok güzel eserlerle karşılaştıklarını vurgulayan Avcı, ''Konya Bilim Merkezi de bunlardan biri. Bu merkezin bugünlere gelmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Konya Bilim Merkezi aslında Anadolu kentlerinin birlikte, dayanışma içinde olduklarında neler yapabileceklerinin güzel bir örneği. Konya Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, Konya Valiliği, Konya üniversiteleri ve yerel yönetimler uyumlu bir çalışmayla böyle bir eserin ortaya çıkmasına vesile oluyorlar. Bu işbirliklerinden dolayı onları tebrik ediyorum.''

Avcı'dan, enkazdan kurtarılan öğretmene plaket

Ardından merkez Selçuklu ilçesindeki Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi'ne geçen Davutoğlu ve Avcı, okulun dersliklerini gezdi.

Bakan Davutoğlu ve Avcı, burada, Van'da meydana gelen depremde enkaz altında kalarak iki bacağını da kaybeden din kültürü öğretmeni Halil Öztemel (24) ile görüştü.

Öğretmenlik yaptığı Van'da deprem sırasında enkaz altında kaldığını ve 16 saat sonra enkazdan kurtarıldığını ifade eden Öztemel, 2 bacağını da kaybettiğini, protezler yardımıyla yürüyebildiğini aktardı.

Tedavinin ardından Konya'nın Kadınhanı ilçesinde öğretmenliğe devam ettiğini anlatan Öztemel, ''Herşey çok daha iyi olacak' dedi.

Bakan Davutoğlu ve Avcı, Öztemel'e sarılarak, mesleğine olan sevgi ve saygısından dolayı kutladı. Daha sonra Bakan Avcı, genç öğretmene eğitime olan emeklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Ardından, Osman Gazi İlkokulu'nda incelemelerde bulunan Davutoğu ve Avcı, burada öğrencilerle sohbet etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.