banner

Öğretmenevleri kapatılıyor mu?




Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenevleriyle ilgili çok tartışılacak bir düzenleme yaptı. Geçen yıl 67 öğretmenevinin kapısına kilit vurulmasına neden olan “yüzde 10 doluluk” şartını bu yıl yüzde 20’ye çıkardı.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, bakanlık tarafından yapılan yönerge değişikliği ile hizmet vermeye devam eden 751 öğretmenevinin yüzde 35’inin daha kapanması gündeme geldi.  

Yönerge neleri içeriyor?

“Valiliklerce her yıl şubat ayı sonuna kadar yapılacak değerlendirme çalışmalarında, yıllık ortalama yüzde 20 doluluk oranının altında kalan veya makul bir gerekçesi olmaksızın son iki yıl üst üste zarar eden kurumlar tespit edilir. Bu kurumlara ilişkin MillÓ Eğitim Müdürlüğü’nün kapatma teklifi veya yukarıda belirtilen hususlar mevcut bulunmasına rağmen kurumun kapatılmaması gerektiğine ilişkin gerekçeli rapor, valiliğin uygun görüşü ile bakanlığa sunulur. Genel Müdürlükçe yapılan değerlendirme çalışmaları sonucunda kapatılması uygun bulunan kurumlar kapatılır.”

Yüzde 35’i tehlikede

Yönerge değişikliği ile, halen 78 ilde hizmet veren 751 öğretmenevi ve öğretmen lokalinin yüzde 35’inin “yüzde 20 doluluk” şartını yerine getiremediği ve zarar ettiği gerekçesiyle kapanması gündeme geldi. Kapanacak öğretmenevlerinin genelde nüfusu az ve kırsal bölgelerdeki tesisler olacağı öğrenildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.