banner

Sevil Sevimli’nin yurt dışına çıkış yasağı kalktı




''Erasmus'' programı kapsamında eğitim için Fransa'dan Eskişehir'e gelen, ve katıldığı eylem sırasında gözlaltına alınarak örgüt üyeliğinden yargılandığı davada 5 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Sevil Sevimli'nin yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Sevil Sevimli'nin avukatı İnayet Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan müvekkiline, 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası ile yurt dışı çıkış yasağı verildiğini hatırlattı.

Mahkeme heyetinin, Sevil Sevimli hakkında 10 bin lira güvence parası ile yurt dışı çıkış yasağı tedbirinin adli kontrol cezasına dönüştürülmesine hükmettiğini ifade eden Aksu, Bursa Adalet Sarayı'na gelerek bu parayı yatırdığını bildirdi.

Sevil Sevimli'nin, yargılanma sürecinde üniversitedeki eğitime bir dönem katılmadığını dile getiren Aksu, ''Sevil Sevimli, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasından dolayı çok mutlu'' dedi.

Aksu, Sevil Sevimli'nin yakın bir zamanda birkaç günlüğüne Fransa'ya giderek üniversitedeki kayıt işlemlerini yaptırıp tekrar geri döneceğini belirterek, ''Sevil şu anda ailesiyle birlikte Adana'da. Sevil, yaşadığı onca şeye rağmen Türkiye'ye yerleşip burada gazetecilik yapmayı hedefliyor. Biz de 4. yargı paketiyle durumunun değişmesini bekliyoruz. Ayrıca temyiz için de Yargıtay'a başvuracağız'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.