banner

İstanbul Üniversitesi’nde soruşturma protestosu




İstanbul Üniversitesi’nde bir grup, atama işlemleri yapılmayan 40 asistan hakkındaki soruşturmayı protesto etti

Üniversite asistanları ve çalışanlarından oluşan grup, Beyazıt’taki yerleşkenin ana giriş kapısı önünde toplandı. Araştırma görevlisi Cemil Ozansu, iş güvencelerini ortadan kaldırdığını belirterek, 31 Temmuz 2008 tarihli YÖK yönetmeliğinin kendilerini mağdur ettiğini savundu.

Ozansu, 31 Temmuz 2008 tarihine kadar 50/d maddesine göre çalıştırılan araştırma görevlilerinin doktoralarını bitirdikten sonra rektörlüklerin inisiyatifiyle 33/a kadrosuna geçirildiklerini belirtti. Ozansu, “Geçen yıl yürürlüğe giren YÖK yönetmeliğinden sonra ise 33/a’ya geçişler durduruldu. Dolayısıyla doktorasını tamamlayan 50/d statüsündeki araştırma görevlileri işsiz kaldı. 50/d uygulamasına karşı mücadele eden araştırma görevlilerinden 40’ı hakkında daha disiplin soruşturması açıldı.” dedi.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.