banner

Bu ders öğrencileri hayata hazırlıyor




Van'ın Erciş ilçesindeki bir okulda, öğrencilere "hayata hazırlık dersi" veriliyor. Öğrenciler dersten oldukça memnun

Erciş ilçesindeki özel bir ilköğretim okulu, bu öğretim yılında müfredata farklı bir ders aldı. Serbest etkinlik saatinde uygulanan ders hayata hazırlık dersi olarak düzenlendi. Öğrenciler haftada bir gün bu dersle hayata uygulamalı hazırlanıyor.

Okul müdürü, çocuklar çok eğlendiğini, öğrencilerin ev işlerinde ailelerine yardım edebilecek şekilde eğitildiklerini söyledi. Çocuklar derste, hamur açmayı, ütü yapmayı, ayakkabı boyamayı öğreniyor. Balıkları beslemek, alet kullanımı, çay servisi yapmak da hayata hazırlık sınıfının kapsamında. Hayata hazırlık sınıfı, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Veliler ve öğrenciler bu durumdan oldukça memnun.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.