banner

Başbakan'ın hiç bilinmeyen mesleği




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1993-1994 yılları arasında kuyumculuk yaptığı ortaya çıktı. İstanbul Kuyumcular Odasına (İKO) kaydı da bulunan ve ‘’Kuyumcu-Satıcı’’ belgesi alan Erdoğan, bir yıl sonra aktif üyelikten ayrıldı ve ‘’Faaliyeti sona eren üye’’ statüsüne alındı.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, bankalara cumhuriyet altını alım satım yetkisi verilmesi ile ekmeklerine göz dikildiğini belirterek; Başbakan Erdoğan'ın da geçmişte kuyumculuk yaptığını ve esnafın halinden anladığını söyledi. Kameroğlu, "Bu soruna başbakanımız kısa zamanda çözüm bulacaktır. Bankacılık ve kuyumculuk sektörünün barış içerisinde iş yapacağı imkanı kavuşturacağını umuyorum." diye konuştu.

Türkiye Kuyumcu Oda ve Dernekleri, Ankara Sanayi ve Ticaret Odası (ASO)'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, bankaların cumhuriyet altını satışına başlamasının altın sektörüne olan etkileri ele alındı. Yastık altında yer alan altınların bankalar tarafından alımının altın sektörüne olan olumsuz etkilerinin paylaşıldığı toplantıda, Türkiye Kuyumcu ve Oda Dernekleri adına İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu açıklama yaptı. Kameroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuyumcular Odasına yaptığı kaydı gösterdi. Başbakan Erdoğan'ın eski bir kuyumcu olduğunu ifade eden Kameroğlu, Erdoğan'ın 16.04.1993'te odaya kaydolduğunu 10 aylık bir kuyumculuk deneyiminin ardından 25.02.1994 yılında kaydına son verdiğini anlattı. Erdoğan'ın esnafın halinden anladığını belirten Kameroğlu, "Bu soruna başbakanımız kısa zamanda çözüm bulacaktır. Bankacılık ve kuyumculuk sektörünün barış içerisinde iş yapacağı imkanı kavuşturacağını umuyorum." ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.