banner

Suriyeli çocuklar Türkiye’de dilenmeye başladı




Dün Kanal D’nin özel haberiyle ilk defa gündeme gelen Suriyeli çocukların sokaklarda dilenme görüntülerinin ardından Fatih'te dilencilere yönelik yapılan uygulamada 23'ü çocuk toplam 26 Suriyeli yakalandı.

Dün Kanal D Ana Haber Bülteni’nde ekranlara yansıyan Suriyeli çocukların dilencilik yaptığı haberinin ardından Fatih Belediyesi zabıta ve polis ekipleri, gelen şikayetlerin de artması üzerine Eminönü'ndeki Yeni Camii ve çevresinde dilencilere yönelik uygulama yaptı. 23'ü yaşları 8 ile 13 arasında değişen Suriyeli çocuk olmak üzere toplam 26 kişi yakalandı.

Aralarında 2 kadınında bulunduğu dilenciler, Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü D Bölgesi Amirliği'ne getirildi. Buradaki işlemlerinin ardından minibüsüne bindirilen çocuklar Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne, yetişkinler ise Sirkeci Polis Merkezi'ne götürüldü.

Suriyeli çocuklar bazılarının ağladığı görüldü. Dilencilik yaptıkları belirtilen Suriyeliler'in ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İstanbul'a geldikleri ve Türkçe bilmedikleri öğrenildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.