banner

SPK Kompozisyon Yarışması başlıyor




Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), tasarruf ve yatırım bilinci oluşturmak amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 3.'sünü düzenlediği kompozisyon yarışması için kompozisyonlar 23 Mart tarihine kadar okullar aracılığıyla il milli eğitim müdürlüklerine teslim edilebilecek.

Yapılan açıklamaya göre, SPK, ''Yatırımcı Eğitim Seferberliği'' çalışmaları kapsamında, geleceğin yatırımcılarının dikkatini sermaye piyasalarına çekmek, eğitim çağındaki gençlerden başlayarak tasarruf ve yatırım bilinci oluşturmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının onayıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kompozisyon yarışmasını bu yıl 3. kez düzenleyecek.

Kompozisyon konusu bu yıl, ortaokul 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri için ''ailelerindeki bir tasarruf ya da yatırım hikayesi, bu süreçte neler yaşadıkları ve bu sürecin onlara neler öğrettiği'' olarak belirlendi. Lise öğrencileri ise ''dedeleri ya da ninelerinin yaşına geldiklerinde nasıl bir günlük yaşama sahip olmayı hayal ettikleri ve bunu sağlayabilmek için tasarruflarını nasıl değerlendirecekleri'' konusunu öykü şeklinde anlatacak.

Kompozisyonlar 23 Mart'a kadar il milli eğitim müdürlüklerine iletilecek

Yarışmaya katılım okullar aracılığıyla sağlanacak. Okullar tarafından bağlı bulundukları il milli eğitim müdürlüklerine iletilen kompozisyonlar illerde kurulacak jüriler tarafından değerlendirilmeye alınacak. Doğrudan SPK'ya iletilen eserler değerlendirilmeye alınmayacak. Kompozisyonların değerlendirilebilmesi için 23 Mart 2013 tarihine kadar il milli eğitim müdürlüklerine teslim edilmesi gerekecek.

Dereceye giren öğrencilerin tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve İstanbul finans kurumları gezisi ile ödüllendirileceği yarışmanın sonuçları, 22 Nisan 2013 tarihinde www.spk.gov.tr adresinde açıklanacak. Ödül töreni ise Mayıs ayı içerisinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.