banner

Ailenin idiotuydum Nobel kazandım




Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, İtalya'nın ''La Repubblica'' gazetesine verdiği demeçte, kendisi için ''Ailenin idiotuydum'' dedi.

Pamuk'un İtalya'nın yüksek tirajlı gazetesi ''La Repubblica''da, "Ailenin idiotuydum, ama sonra Nobel'i kazandım" başlığıyla yayımlanan röportajında, mühendislerle dolu bir aileden geldiğini, dolayısıyla ağabeyi ve kendisi için de yüksek beklentilerin var olduğunu, ancak kendisinin hocalardan çekindiği için o alanda ilerlemediğini anlattı.

Röportajı yapan gazeteci Piergiorgio Odifreddi'nin "Fransız yazar-düşünür Jean Paul Sartre'ın 'Ailenin İdiotu' gibi mi" sorusuna Nobel ödüllü yazar şu yanıtı verdi:

 "Evet. Hatta daha fazlası. İkinci doğanlara bariz bir örneğim. Aile her zaman ilk çocuğun eğitimine daha odaklanmış oluyor. O da hep daha fazla sorumluluk sahibi olmak zorunda hissediyor.

Bir yere gittiğimizde o, caddeleri ararken, ben havaya, vitrinlere bakıyor, hayaller kuruyordum. İkinci doğan olmanın avantajları var, dezavantajları var. İkinci doğanlar daha geç olgunlaşıyor."

Pamuk, şu anda ne yaptığı sorusuna da, "Müzeyle ilgili çalışmalarımı bitirdikten sonra yazarlık hayatıma geri döndüm. Şimdi yeni romanın ortalarındayım. Artık 60 yaşındayım, ömür kısalmakta.

Nobel ödülü dolayısıyla hırslarımı kaybetmedim, tam tersine sıkı çalışmaya devam ediyorum. Yaşamak için az bir zaman var, ancak halen yazacak çok şey var" yanıtını vererek, yeni bir roman hazırlığında olduğunu da müjdeledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.