banner

CHP'den gençlere kişisel gelişim eğitimi




CHP'nin, gençlere yönelik ''İstihdamda Fırsat Eşitliği Yaratma'' projesi olan GenceArtı kapsamında, bugüne kadar 17 ilde, 8 bin 637 gence kişisel gelişim eğitimi verildi.

Yaklaşık 1 yıldır devam eden ‘GenceArtı Projesi’ kapsamında bugüne kadar 17 ilde kişisel gelişim seminerleri ve meslek/sektör toplantıları düzenlendi; bu etkinliklerde 8 bin 637 gence kişisel gelişim eğitimi verildi. Ayrıca, projenin web sayfası üzerinden düzenlenen canlı eğitimlerle 970 gence çeşitli konularda eğitim imkanı sunuldu. 122 gence burs verilirken, 62 gence staj imkanı sağlandı, 31 genç de ‘GenceArtı’ etkinlikleri sonrasında iş buldu.

GenceArtı Projesinin Lideri, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, A.A muhabirine, proje kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı, gençlere iş bulma konusundaki tavsiyelerini paylaştı. ''İstihdam konusundaki uzmanlığımı CHP'ye nasıl aktarırım'' düşüncesinden yola çıkan Nazlıaka, Türkiye'nin en önemli sorunu işsizlikten hareketle, işsizlikte hedef kitle belirlediğini, genç işsizliğe odaklandığını anlattı.

GenceArtı Projesi'nin isminin de gençler tarafından belirlendiğini dile getiren Nazlıaka, gençlerdeki umutsuzluk duygusunu yenmeleri için özgüvenini artırmaları gerektiğini düşündüklerini söyledi. Nazlıaka, gençleri, kendilerine model olacak kişilerle tanıştırarak, alanında başarılı kişilerle biraya getirdiklerini, ünlülerin, başarı değil, başarısızlık hikayelerini dinlediklerini bildirdi. Nazlıaka, ''İçlerindeki özgüveni yükseltmek için beğendikleri ünlülerin yaşantılarını bilsin, onların ayağı ne zaman taşa takılmış, düşmüş sonra ayağa kalkmış... Bunları biliyor olmak gençlerin de kendi içindeki gücün farkına olmalarını sağlamak istedik. Gençlerimiz meslek seçmede son derece yön gösterilmeye açık, bu konuda bilinç eksikliğini fark ettik. Onun için sektör ve meslek toplantıları organize ettik. Bu ortamlar, gençlerimizin iş bulabilirliklerini de artırdı'' diye konuştu.
 

'Gençlere iş arama rehberi hazırladık'

Gençlere, 17 ilde, beden dili, iletişim teknikleri, sorun çözümleme, olumlu düşünce ve motivasyon, iş arama teknikleri gibi konularda kişisel eğitimler verdiklerini belirten Nazlıaka, gençler için iş arama rehberi hazırladıklarını anlattı. Nazlıaka, proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya öncelik vereceklerini, bu kapsamda Batman'a gideceklerini ifade etti.

Üniversitelere projeyle ilgili astıkları afişlerde CHP'nin adının geçmediğini belirten Nazlıaka, ''CHP olarak, gençlerin sorunlarına çözüm getirmek istiyoruz. Onun için burada hangi siyasi görüşten olursa olsun toplumun tüm kesimlerini kucaklamayı amaçladık. Gençlerimizin önemli kısmı ya apolitik ya depolitize olmuş, gençler bu kadar siyasetten uzak dururken siyasi bir kimlikle yapmayı arzu etmedik, siyasi mesajla yapılan bir çalışma değil'' dedi.
 

'İşsizlik ve mesleksizlik'

Milletvekilliğinden önce insan kaynakları danışmanlığı yapan, Türkiye'deki ilk insan kaynakları firmasından birini kuran Nazlıaka, gençlere iş bulma konusunda tavsiyelerini sıraladı.

Artık ekmeğin, aslanın ağzında değil, midesinde olduğunu ifade eden Nazlıaka, gençlere doğru başlangıç yapmalarını önerdi. Nazlıaka, gençlerin, internet kafelerde, evde zaman geçirdiğini, iş beğenmeyebildiğini ifade etti. Nazlıaka, içinde bulundukları dönemin iş beğenmeme dönemi olmadığını ifade ederek, gençlere, önlerine iş fırsatı geldiğinde, bunu kabul etmelerini, sevdiği iş yapma ihtimalini bir süre kenara bırakarak, buldukları işi sevmelerini tavsiye etti.Türkiye'nin istihdamla ilgili iki temel sorununun işsizlik ve mesleksizlik olduğunu belirten Nazlıaka, şunları söyledi: ''Gençlerimiz mesleksizlik sorunuyla baş edebilmeleri için bir alanda uzmanlaşmalarını, hiçbir işi azımsamamalarını, yaptıkları işi en iyi şekilde yapmaya konsantre olmayı öneriyorum. Çalışkanlık, disiplin başarıyı getirecektir. Çalıştıkları kurumun ilkelerine bağlı olmaları, etik değerlerden asla ödün vermemelerini tavsiye edeceğim. İş ararken asla ümitsizliğe kapılmasınlar. Yaptığımız anketlerde her 10 kişiden 9'unun torpille iş bulabileceğine inandığını saptadık. AKP iktidarı döneminde bu daha da geçerli bir noktaya dönüştü. Asıl güç, gençlerin kendi içlerinde.''

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.