banner

e-Okul kullanıcılarına şok!




Eğer, "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan arıyoruz, çocuğunuzun e-Okul sistemindeki bilgilerini inceledik, yetersiz olduğu dersleri tespit ettik, bu derslere dair elimizde materyaller var" gibi bir olayla karşılaşırsanız dolandırılıyorsunuz demektir

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velileri, öğrencilerin kaydından başlayıp mezuniyetine kadar tüm süreci kayıt altına alan veli bilgelendirme sistemini kullanarak, dolandırıcılık yapan kişilere karşı uyardı.

Velilerden gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatan MEB, yaptığı inceleme sonucunda bazı kişilerin, öğrencilerin bilgilerine ulaşıp ''Bakanlıktan arıyoruz'' diyerek, e-Okul ile ilgili velilerden randevu aldığını ve ailelere ''çocuğunuzun e-Okul sistemindeki bilgileri inceledik, yetersiz olduğu dersleri tespit ettik, bu derslere dair elimizde materyaller var, buna ilişkin hizmeti size ücretsiz vereceğiz'' diyerek, senet imzalattıklarını belirledi.

Konuyu yargıya taşıdıklarını ancak bazı kişilerin halen bu yöntemle satış yapmaya devam ettiklerini anlatan yetkililer, velilerin bu konuda dikkatli olmasını istediler. Yetkililer, ''Bakanlık olarak e-Okul sisteminde velileri arama veya evlere gitme'' gibi bir durumun söz konusu olmadığını, kendilerine gelen bu konudaki şikayetler ilgili de adli işlem başlattıklarını bildirdiler.

Sistemin güvenliği artırıldı

MEB yetkilileri, yapılan şikayetler üzerine e-Okul sistemine ilişkin de bazı önlemler de aldıklarını belirterek, velileri e-Okul sistemi üzerinden sık sık ''e-Okul'dan geldiğini söyleyerek telefon eden ya da evinize gelerek satış yapmak isteyen kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir'' şeklinde uyardıklarını kaydettiler.

Son dönemlerde e-Okul sistemine girişle ilgili de değişikliğe gidildiğini kaydeden yetkililer, daha önceden sadece TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapılırken artık velilere, öğrencinin TC kimlik numarası ile birlikte rastgele kimlik bilgilerin sorulması, öğrencinin fotoğrafının konulması gibi farklı önlemler aldıklarını ve sistemin güvenliğini arttırdıklarını belirtti.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.