banner

Yanlış aşı, okul müdürü ve sağlıkçıları işinden etti




Ankara Valiliği, bir ilköğretim okulunda öğrencilere üst üste iki kez karma aşı yapılmasının ardından, okul müdürü ile 4 sağlık personelini görevden uzaklaştırdı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir ilköğretim okulu öğrencilerine üst üste iki kez aynı aşının yapıldığının ortaya çıkmasının ardından okul müdürü ile 4 sağlık personeli görevden uzaklaştırıldı.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Alper Tunga İlkokulu'nda, Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerince birinci sınıf öğrencilerinden 51'ine, 20 Şubat 2013'te karma aşı (difteri, boğmaca, tetanoz, polia) yapıldığı ancak bu aşının 24 Aralık 2012'de de yapıldığının anlaşılması üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Sorumlu sağlık ve milli eğitim personeli hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, 2'si doktor 4 sağlık görevlisiyle okul müdürünün görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalığı uzmanı dahil bir sağlık ekibinin, söz konusu okula giderek aşılanan öğrencileri muayene ettiği, kolunda kızarıklık olduğu tespit edilenlere soğuk pansuman uygulandığı bildirilen açıklamada, velilerle de toplantı yapılarak aşıya bağlı lokal etki dışında bir yan etki beklenmediği bilgisinin iletildiği ifade edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.