banner

Küllerinden yeniden doğdu!




Hakkari’de daha önce iki kez kundaklanarak yakılan Atatürk İlköğretim Okulu, ‘Okulumuz yandı, geleceğimiz yanmasın’ kampanyasıyla onarıldı ve yeniden eğitime açıldı.

Radikal Gazetesi’nin haberine göre, Hakkâri’de iki kez kundaklanarak yakılan Atatürk İlköğretim Okulu, okul aile birliği ile okul yönetimi tarafından başlatılan ‘Okulumuz yandı, geleceğimiz yanmasın’ kampanyasıyla onarıldı. Sömestr tatili dönüşü okulun eski halinden daha da iyi olduğunu gören öğrenciler büyük bir sevinç yaşadı isverigeapotek.com.

Yeni eğitim öğretim yılında anadilde eğitim yerine Kürtçenin seçmeli ders olarak verilmesi Güneydoğu’da birçok ilde boykota neden olmuştu. Bu dönemde başta Hakkâri olmak üzere Van ve Şırnak’ta bazı okullar ateşe verilmişti. Türkiye ’de okullar dersbaşı yaparken 10 gün arayla iki kez yakılan Şemdinli’nin Altınsu Köyü’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu da kullanılamaz hale geldiğinden eğitime geç başlanmıştı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü genel bir bakım yapıp okulu açsa da eksikler bütçe yetersizliğinden tamamlanamamıştı. Bunun üzerine veliler ile okul yönetimi elbirliğiyle Şemdinli Haber sitesi üzerinden ‘Okulumuz yandı, geleceğimiz yanmasın’ adlı bağış kampanyası başlatmıştı. Radikal gazetesi de bu kampanyayı ‘Bu sıralar tekrar dolsun’ başlıklı haberle kamuoyuna duyurup destek olmuştu.

Esnaf 30 bin lira yardımda bulundu

Bölge esnafından toplanan yaklaşık 30 bin liralık bağışla yangında kullanılamaz hale gelen öğretmenler odası ile bir ana sınıfı onarıldı. Okulun tekrar eski haline getirilmesi için bölgedeki esnafı teker teker gezerek bağış topladıklarını söyleyen okul aile birliği yöneticisi Azer Demir “Topladığımız bağışlarla yanan iki sınıftan birini onararak eğitime hazır hale getirdik. Bu durum sömestr tatili sonrasında dersbaşı yapan öğrencilerimize sürpriz oldu. Daha önce kütüphanede eğitim alan ana sınıf öğrencileri şu an kendi ana sınıflarını kullanıyor” dedi.

Sürpriz sadece öğrencilere değildi. Eskiden öğretmenler odasında sadece bir masa ve birkaç tane sandalye bulunduğunu hatırlatan Demir şöyle konuştu:

“Topladığımız bağışlarla öğretmenler odasının bütün ihtiyaçlarını karşılayıp baştan sona döşedik. Böylelikle binbir zorlukla öğrencilere ders veren öğretmenlere de bir sürpriz yaptık. Okulun eski hale getirilmesi için bizden yardımlarını esirgemeyen yardımseverlere teşekkür ederiz.”

Onarılan ana sınıfında ders görmeye başlayan minik öğrencilerden Zeynep Demir ise yeni eşyalar ve oyuncaklarla karşılaştığında yaşadığı sevinci Radikal’e şöyle anlattı: “Eskiden okulumuzda oyuncak yoktu. Minder yoktu. Perde yoktu. Şimdi hepsi var. Bunların hepsini bize iyi insanlar gönderdi.”

Yapılan yardımlarla ihtiyaçların bir kısmının karşılandığını ancak halen eksikler olduğunu söyleyen Müdür Necip Yılmaz ise “Öğrencilerimiz sınıfa girdiklerinde gördükleri sürpriz karşısında çok sevindi.

Haberin devamı için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.